"Демократична България" поиска при Радев правителство за зимата (ВИДЕО)

3215
"Демократична България" поиска при Радев правителство за зимата (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Започна вторият кръг от консултациите при президента Румен Радев за връчването на проучвателния мандат. Първи за днес при него се явиха от "Демократична България".

В Народното събрание Христо Иванов вече обяви, че от ДБ са готови да излъчат управление с третия мандат с ясна програма и ограничен срок на управление. Той и Арман Бабикян от "Изправи се БГ! Ние идваме!" призоваха за разбирателство сред партиите - потенциални партньори.

Христо Иванов за третия мандат: Без Слави не излиза аритметиката

Вместо да продължаваме с фразички, да седнем и да решим принципните въпроси с третия мандат. В рамките на третия мандат чрез преговори,...

"С третия мандат четирите партии в 46-ия парламент извън ГЕРБ и ДПС да се опитат да си извлекат уроци и за кратко да излъчат управление, което може да осигури първа помощ на страната", Иванов на консултациите при държавния глава.

Според него формулата е с третия кризисен мандат да се състави правителство за зимата, а ключовият елемент е готовността на "Има такъв народ" да влязат в разговори с останалите партии. Засега от партията на Слави Трифонов твърдят, че няма да подкрепят правителство с третия последен мандат.

"Изправени сме пред предизвикателства, които изискват съставяне на редовно правителство. За да сполучим в третия мандат се изисква диалог, консенсус и компромис", каза държавният глава, като уточни, че намерението на ГЕРБ-СДС е да върне втория мандат неизпълнен. Той попита "Демократична България", която определи като активен фактор в диалога, дали трябва да се промени нещо в подхода за преговори в Народното събрание.

Бабикян: Крачка по-близо сме до нови избори

Крачка по-близо сме до предсрочни парламентарни избори. Toва са очакванията на депутата от "Изправи се! Ние идваме!" Арман Бабикян, кои...

"Поставихте пръста в раната. Залогът е в третия мандат. Страната е изправена пред комбинация от кризи и мисля, че всички трябва да осъзнаем отговорността си и с третия мандат да опитаме да компенсираме дефицитите на подхода и за зимните месеци да имаме правителство. Избирателите не са дали на никого доминиращата роля. Диалогът и възможността за търсене на пресечни точки за ключови", обяви от своя страна Христо Иванов. Според него липсата на диалог е рецепта за липса на прозрачност.

Припомняме, че вчера първите три политически сили в парламента потвърдиха позициите си пред президента и обявиха готовност за нови избори. От "Има такъв народ" заявиха, че няма да подкрепят правителство с третия мандат. ГЕРБ обявиха, че очакват връчването на втория мандат и казаха, че ще го върнат веднага. От БСП потвърдиха, че ако получат третия мандат - ще проведат разговори с всички парламентарно представени политически сили без ГЕРБ и ДПС в опит за съставяне на правителство.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

„Сиела Норма“ ще осигурява машинното гласуване на вота 2 в 1 през юни

Мая Манолова: С Григорова сме бойци - тя като синдикалист, аз като бивш омбудсман

Депутатите приеха ветото на президента върху Закона за насърчаване на инвестициите

Парламентът прие измененията в договора за самолетите F-16

Ваня Григорова: С Мая Манолова сме добре допълващи се вектори

Атанас Атанасов: Всички говорят за „Корал“, какъв е скандалът?

Второ извънредно заседание на парламента за един ден

В Украйна е пристигнала нова военнотехническа помощ от България

Божанов: Част от забраната на реклама на хазарт противоречи на европейското право

Докъде стигна България с инфраструктурата за F-16 Block 70: Говори началникът на отбраната

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика