“Демократична България” призова ПП да се отнесе сериозно към втория мандат и да мисли за общи кандидати на местния вот

1590
“Демократична България” призова ПП да се отнесе сериозно към втория мандат и да мисли за общи кандидати на местния вот
Снимка: БГНЕС

Искаме да ви насърчим да се отнесете сериозно към съставяне на правителство с втория мандат, защото държавата има нужда от управление на реформаторските сили. За това призоваха лидерите на “Продължаваме промяната” съпредседателите на “Демократична България” Христо Иванов и Атанас Атанасов по време на днешните публични консултации за бюджета за догодина между двете формации. Христо Иванов заяви още, че ПП и ДБ имат обща отговорност за местните избори и призова двете формации да мислят за общи кандидати в столицата и страната. 

Владимир Панев предупреди, че очакваният от Асен Василев и ПП значителен ръст на брутния вътрешен продукт може да не е съпроводен с аналогичен ръст на приходите в хазната, а Мартин Димитров добави, че при служебни правителства приходните администрации работят по-пасивно и трябва внимателно да се следи събираемостта на държавните вземания. Важно е да не загубим фокус върху важните реформи при тези кризи, защото това е начинът и доходите да растат неинфлационно, и да излезем от кризите, в които сме в момента, подчерта Панев. И предупреди, че светът се насочва към глобална рецесия и макар инфлацията догодина чувствително да спадне, с набраната от тази година инерция в ръста на цените не можем да си позволим да раздаваме пари на калпак. Ивайло Мирчев подкрепи думите му с пример за човек, построил си къща като читалище с басейн пред нея, който получава енергиен бонус за отоплението и на басейна като обитателите на двустайна панелка. 

ПП и ДБ с общ призив към кабинета за внасяне на нов бюджет (ВИДЕО)

"Продължаваме промяната" проведе поредната си среща с останалите партии в парламента на тема бюджет, като този път бившите управляващи ...

Депутатите от ДБ подкрепиха увеличението на социалните разходи, но са категорични, че те трябва да са в рамките на 3 на сто бюджетен дефицит. И напомниха, че спазването му е задължително условие за постигане на общата цел на двете формации за членство на България в Еврозоната от 1 януари 2024 г. Те декларираха и подкрепата на ДБ на инициативата на ПП парламентът да призове с декларация служебното правителство да внесе редовен бюджет за 2023, а не да се удължава за няколко месеца тазгодишният бюджет. 

Съпредседателите на ПП Асен Василев и Кирил Петков потвърдиха голямото съвпадение между целите и приоритетите на двете формации и увериха, че ще се отнесат с пълна сериозност към своя, втория мандат за съставяне на правителство, ако първият не успее. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Борислав Цеков: Ако внесат вот на недоверие, ще нарушат Конституцията

Елена Йончева: Мигрантите ще бъдат връщани обратно

Гроздан Караджов: ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ искаха да покрият скандала около Нотариуса

Бойната група на НАТО у нас получи висока оценка

Нанков: Лъжа е, че настоящият регионален министър е кадър на ГЕРБ

Още една рокада в Агенция "Митници"(ВИДЕО)

Новият директор на „Митниците“: Заварих уплашени хора

Еврокомисар Илва Йохансон ни обеща конкретна дата за сухопътния Шенген

БСП ще праща доклада за "Боташ" на Европейската прокуратура (ВИДЕО)

Рюте към Главчев: Ще съдействаме пред Австрия за пълноправното ви членство в Шенген

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика