Деница Златева: Залогът е дори само с един глас БСП да победи ГЕРБ

6042
Деница Златева: Залогът е дори само с един глас БСП да победи ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

Моята кауза е европейска България и независимо от каква позиция - като евродепутат, бивш ресорен вицепремиер или зам.-председател на БСП, ще работя именно за това. Това заяви пред bTV зам.-председателят на БСП и кандидат за евродепутат от листата на "БСП за България" Деница Златева.

Тя обясни, че от 12 години по документи сме членове на ЕС, говорим за споделени ценности и споделен дом, но когато пътуваме из страната, виждаме, че има огромна разлика в стандартите на доходи, жизнен стандарт, достъп до здравеопазване, възможности за развитие на малък и среден бизнес. "Най-голямото предизвикателство е да обясним този бюрократичен брюкселски език  на обикновените български граждани. Отговорност на българските евродепутати, еврокомисар, на нашите народни представители, тук- в парламента и правителството, е да доближим Европа до българските граждани", заяви тя.

Депутат от БСП: Усвояваме най-малко пари от еврофондовете от целия ЕС

"Ние от БСП не изискваме да се изравнява минималната работна заплата и пенсия с тази в Европа като абсолютна величина, а настояваме за ...

По думите ѝ залогът е дори и с един глас БСП да победи ГЕРБ, защото това е залог за бъдещето на България. "Ако успеем, това ще означава че сме спечелили доверието на българските граждани и сме доказали, че сме алтернатива", обясни тя. По думите й това ще доведе и до предсрочни парламентарни избори. "Борисов заяви, че няма да подаде оставка. Всички обаче виждаме какво се случва и в голямата, и в малката коалиция, и скандалите за корупция", обясни зам.-председателят на БСП.

Тя коментира, че при срещите си с хората ги пита с какво асоциират ГЕРБ - с магистрали или корупция. И мнозинството от отговорите са - с корупция. Златева подчерта, че ако левицата спечели европейските избори, ще има и по-добра изходна позиция за местните избори. Тя наблегна, че има много общини, които са превърнати във феодални владения. Като пример даде Ивайловград, където хора са наказвани, че говорят с представители на опозицията, а в същото време основни техни права и потребности не са осигурени - най-отдалеченото село е на 100 км. от болница.  "Говорим за европейска справедливост, солидарност и равенство и когато стигнем до едно малко населено място, което е забравено, няма как да обясним на хората там, че и те са европейски граждани, защото не се чувстват и не живеят като такива", каза Златева. По думите й говорим, че не искаме да сме второ качество и да има двойни стандарти, да не ни третират като второразрядна или треторазрядна държава членка, а делим българите.

 "Не можем да разделяме по политически пристрастия", категорична бе тя.  Деница Златева подчерта, че по важни теми, които са национално значими, като пакета "Макрон", българските евродепутати трябва да действат единно, заедно с Народното събрание и правителството. "Трябва да се надмогне партийният егоизъм, защото сега тази спойка липсва", заключи Деница Златева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Румен Радев: Депутатите да проверят защо капацитетът по договора с "Боташ" остава неизползван

Без пенсия за репресирани: Комисия в парламента отхвърли идеята на ГЕРБ и ДПС

Асен Василев не е получавал призовка за разпит (ВИДЕО)

Петър Витанов обяви, че няма да се кандидатира за евродепутат

"Министерството не е хан": Асен Василев отрече да се е срещал с обвинените в контрабанда

Имало ли е натиск в "Митниците"? Дългогодишен служител проговори пред временната комисия

Метлата "Главчев" - не избори, а предизборна чистка

Христо Иванов пита каква е позицията на Елена Йончева за войната в Украйна

ГЕРБ се регистрира за изборите и поиска правителство с ярки политически фигури

ГЕРБ и ДПС внесоха закон срещу рекламите в хазарта (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика