Денков нареди проверка на големи разходи и забавени процедури от служебния кабинет

2685
Денков нареди проверка на големи разходи и забавени процедури от служебния кабинет
Снимка: БГНЕС

Новият премиер Николай Денков разпореди на министрите от редовното правителство да намерят време за щателни проверки относно това дали служебният кабинет е правил големи разходи в последните седмици и месеци, както и какви са те. На първото заседание на новата редовна власт той поиска и проверка за евентуални забавени процедури в различните ведомства.

"Искам да поздравя министрите с техния първи работен ден и с първото редовно заседание. Още вчера стана ясно за непосредствените задачи, по които да работим в следващите няколко дни, за да стартираме успешно по-сериозната работа в дългосрочен план: подготовката за бюджета - тук трябва да съдействате на министъра на финансите, за да успеем навреме; окомплектоването на кабинетите по министерства; да довършим подготовката на управленската програма. Молбата ми е заедно с експертите и депутатите в Народното събрание да подготвим документа, който ще бъде нашият план, график, Библия - както искате го наречете", каза акад. Николай Денков.

"Алфа Рисърч": Повечето българи дават до една година живот на кабинета

Всеки трети българин (33%) очаква, че новото редовно правителство "Денков - Габриел" ще издържи най-много 6 месеца - т.е. до местните и...

Той помоли министрите да действат експедитивно и решително. "Нямаме време, никой няма да ни даде 100 дни. Това обаче не трябва да е за сметка на качеството", посочи той.

"В медиите излязоха няколко информации за раздадени, предоставени средства в доста големи размери – милиарди левове, без да е достатъчно ясно дали са насочени целесъобразно и ефективно", каза Денков, като очевидно това бе препратка към раздадените пари за пътно строителство: На изпроводяк: Служебният кабинет раздаде милиарди за пътища по съмнителен начин

ОЩЕ: Точка на кипене от властта на Радев: Кой се вреди и кой не за 4 млрд. лв. за пътища

Гълъб Донев: Нямаше да гласувам "за" това редовно правителство

Досегашният служебен премиер Гълъб Донев, който ще предаде властта на акад. Николай Денков, обяви, че е щял да гласува или "против", ил...

"Има информация и за забавени процедури в някои министерства, могат да настъпят загуби в големи размери. Не знам дали всичко това е вярно, трябва да се провери. Затова молбата ми към вас е през следващите дни да проверите какви големи разходи са били направени и дали има забавени процедури. Всяко забавяне може да коства много скъпо на бюджета на държавата. Това е за сметка и на хората, и на бизнеса. Ако се загубят (парите), ще се загуби възможността да реализираме дейностите", каза новият премиер.

"На добър час! Аз съм сигурен, че можем да успеем, стига да работим като екип. Както стартирахме вчера, така трябва и да продължим“, завърши Денков.

Вчера 131 депутати избраха редовно правителство "Денков - Габриел". "За" гласуваха от "Продължаваме промяната - Демократична България", ГЕРБ и двама от ДПС - Делян Пеевски и Мустафа Карадайъ. "Против" бяха 69 народни представители от "Възраждане", БСП и "Има такъв народ", допълнени от независимия Радостин Василев. Един глас срещу кабинета дойде и от ГЕРБ - на Делян Добрев.

ОЩЕ: Денков пое властта от Донев и го критикува за освобождаването на зам.-министри (ВИДЕО)

Бивш депутат от ДПС ще попълни групата на ПП-ДБ, замествайки Денков

Бившият депутат от Движението за права и свободи (ДПС) Бюнямин Хасан влезе в 49-ия парламент, но вече като представител на друга формац...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Нинова: Правителството да предяви иск към лицата, подписали с "Боташ" (ВИДЕО)

Депутатите ще работят до късно в петък, докладът за "Боташ" влиза в зала

Даниел Митов се отказа да бъде външен министър (ВИДЕО)

Политолог: ПП-ДБ искат да покажат, че ГЕРБ, ДПС и Радев играят заедно, за да ги унищожат

На първо четене: Вдигат заплатите на военните с 30%

"Не е честно": Борисов не е доволен, че всички го питат за Митов (ВИДЕО)

Желязков с първи думи за исканата му оставка (ВИДЕО)

"Не съм предлагал нищо": Срещата премиер-президент приключи безславно

БСП иска оставката на Росен Желязков

Войната в Близкия Изток помага на Путин, трябва военна помощ за Украйна: Говори министърът на отбраната

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com