Денков за зърнопроизводителите: Не сме отстъпили! (ВИДЕО)

5214
Денков за зърнопроизводителите: Не сме отстъпили! (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

"Земеделците са лъгани много пъти през годините. Напрежението е отражение на огромно натрупано недоверие към политическата класа".

Това обяви преди началото на днешното правителствено заседание министър-председателят акад. Николай Денков. По думите му при преговори и двете страни печелят, а от взетите решения и двете страни са имали полза.

"Вчера бяхме свидетели на два големи протеста с редица искания. Повечето от тях са свързани с проблеми, натрупани през последните години. Първо искам да благодаря на преговорните екипи затова, че дойдоха, участваха в разговори и именно в резултат на тях имаме решения. Това е начинът да се разрешават проблемите – чрез преговори. Всички решения съответстват на целите и приоритетите на правителството. Никъде нямаше нужда то да отстъпва. В такива случаи и двете страни печелят. Няма нужда единият да бъде губещ Не сме отстъпили, а напротив - взехме решение в интереса на хората", подчерта премиерът и даде пример.

Още: Кирил Вътев: Тракторите на най-големите ги няма на протеста

"Взетото решение, което ще реализираме днес на Министерски съвет, да бъдат отпуснати допълнително 63 млн. лева за зърнопроизводителите, е част от общата аграрна политика на държавата. Ще ускорим максимално процедурите, така че тези средства да стигнат до земеделците колкото може по-скоро, за да могат да ги използват в подготовката за следващата година", каза Денков.

Той допълни, че предстои и одобряване на решението за спиране за момента на вноса на слънчоглед от Украйна, така че от една страна да се реализира продукцията на българските земеделци, а от друга страна да се осигури необходимата суровина за преработвателите на олио, от което ще спечели цялата държава като приходи, и хората, които ще видят олио на поносими цени в българските магазини, каза още министър-председателят. 

 

"Това, което видяхме вчера в разговорите и с представителите на енергийния сектор, и със земеделците, е, че напрежението, което всички виждаме, е отражение на огромно натрупано недоверие към политическата класа, защото тези хора са лъгани много пъти през годините. Оказа се, че упреците не са директно към нас, защото всички разбират, че ние заварваме ситуация, в която трябва много бързо да се реагира, упреците са общо към политическата класа, че много често обещава и много рядко изпълнява това, което е обещала", заяви Денков и обеща, че кабинетът ще поема конкретни ангажименти само когато може да ги изпълни.

"Тези ангажименти ще бъдат оформяни като писмени документи, ще бъдат подписвани от представители на правителството, за да е ясно кой е поел ангажимента и как ще го изпълнява. Това е начинът, по който ще действаме. Всичко останало е популизъм. Това е популизмът, който е лъгал хората и от който те са недоволни", каза още министър-председателят.

Снимка: БГНЕС

Иначе по време на заседанието кабинетът ще приеме доклад за състоянието на безопасността на движението по пътищата за миналата година. В дневния ред е включено и приемането на решение за одобряване проект на Закон за изменение и допълнение на закона за автомобилните превози.

Правителството ще разгледа и предложение до Народното събрание за ратифициране на споразумението за участие на страната ни в програмата на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие за Украйна с доброволен финансов принос в размер на 60 хил. евро - 117 350 лв.

Още: Николай Денков: Няма да се извинявам на получилите лъвския пай, готови сме за диалог (ВИДЕО)

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Надежда Йорданова: Към ПП-ДБ има атака след атака и скандал след скандал

Бойко Борисов: Иванов и Атанасов не искаха Асен Василев за финансов министър (ВИДЕО)

ЦИК определи реда на участие в процеса на удостоверяване

Военният министър иска България да се настани в европейската отбранителна база

"Продължаваме промяната" за пенсиите: Ограбване на българския народ няма да мине

Какво свършиха депутатите от 49-ото Народно събрание?

Заявления за гласуване в чужбина се подават само до утре

С 30% активност на 9 юни сливането на власт и корупция е гарантирано*

Колко от младите българи ще гласуват на евровота, според Евробарометър

Самолетите F-16 Block 70 ще се поддържат изцяло у нас

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика