Депутати взеха пример от Бойко Борисов и се явиха без маски в НС

4973
Депутати взеха пример от Бойко Борисов и се явиха без маски в НС
Снимка: БГНЕС

В първия работен ден на парламента, след като маските отново станаха задължителни на обществени места, част от депутатите бяха пренебрегнали заповедта на здравния министър и бяха без лични предпазни средства.

Други имаха маски, но ги носеха под брадичките си.

Д-р Цветеслава Гълъбова: Виждахме как масово тези, които налагаха мерките, не ги спазваха

Успокоиха ли се българите прекалено рано за пандемията - обяснението, което дават един куп експерти за втория пик на коронавирус у нас....

Още на старта на заседанието председателстващият Емил Христов призова колегите си да спазят разпоредбата и да си сложат маските, но не всички послушаха съвета му.

Някои от депутатите сваляха маските си като правеха изказвания, а други спазваха правилата дори и на парламентарната трибуна и не сваляха предпазните средства.

Вчера столичната РЗИ излезе състави предписание за спазване на противоепидемичните мерки на Народното събрание за задължителното носене на маски, спазване на физическа дистанция и дезинфекция.

От инспекцията посочват, че при неспазване на издаденото предписание, всеки ще носи административна отговорност, а глобата е от 300 до 1000 лв.

Припомняме, че вчера стана ясно, че Бойко Борисов и всички журналисти ще бъдат глобени при посещението на премиера в Рилския манастир за неносене на маски на обществени места.

СРЗИ ще глобява депутати, служители и журналисти без маски в НС

Столична регионална здравна инспекция(СРЗИ) състави предписание за спазване на противоепидемичните мерки на Народното събрание за задъл...

Темата беше коментирана по време на брифинг от страна на здравния министър Кирил Ананиев.

Рискова е ситуацията в парламента, отчете здравният министър и даде да се разбере, че няма да има прошка за никого, независимо от чин, ранг и длъжност.

А днес пленарното заседание се оказа рекордно кратко - законотворците гласуваха набързо двете точки в дневния ред само за 50 минути.

Парламентът прие процедурни правила за избор на състав на Комисията за защита на личните данни.

Предложението за кандидати за председател и членове на комисията се внасят в писмена форма от Министерски съвет в парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред, а изборът се прави от Народното събрание.

Глобяват Бойко Борисов заради липсата на предпазна маска в Рилския манастир

С глоба от 300 лв. ще бъде наказан премиерът Бойко Борисов, защото влезе в закрито пространство без маска, съобщиха от Министерството н...

Заседанието за избор ще се излъчва пряко на страницата на парламента в интернет. За избран се смята кандидатът, получил повече от половината от гласовете на присъстващите народни представители. За членове на комисията могат да бъдат избирани български граждани, които имат висше образование по информатика, по право или са магистри по информационни технологии.

За председател на Комисията се избира правоспособен юрист. Необходимо е кандидатите да имат добра професионална репутация и трудов стаж по специалността си не по-малко от 10 години, да не са осъждани на лишаване от свобода за умишлени престъпления от общ характер, независимо дали са реабилитирани. Кандидатите ще бъдат проверени за принадлежност към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия.

По време на днешното си заседание депутатите одобриха още предложение до държавния глава за награждаване с медал „За заслуга” на изтъкнатия инженер и учен д-р Александър Скордев” .

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Борислав Цеков: Ако внесат вот на недоверие, ще нарушат Конституцията

Елена Йончева: Мигрантите ще бъдат връщани обратно

Гроздан Караджов: ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ искаха да покрият скандала около Нотариуса

Бойната група на НАТО у нас получи висока оценка

Нанков: Лъжа е, че настоящият регионален министър е кадър на ГЕРБ

Още една рокада в Агенция "Митници"(ВИДЕО)

Новият директор на „Митниците“: Заварих уплашени хора

Еврокомисар Илва Йохансон ни обеща конкретна дата за сухопътния Шенген

БСП ще праща доклада за "Боташ" на Европейската прокуратура (ВИДЕО)

Рюте към Главчев: Ще съдействаме пред Австрия за пълноправното ви членство в Шенген

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика