Директорът на АКФ: Другата седмица пак ще има новина за "Магнитски", гответе се

11326
Директорът на АКФ: Другата седмица пак ще има новина за "Магнитски", гответе се
Снимка: БГНЕС

Директорът на Антикорупционния фонд (АКФ) Бойко Станкушев прогнозира, че скоро ще има още български попълнения в списъка "Магнитски", с който САЩ санкционираха на 10 февруари петима души, включително бившия финансов министър от ГЕРБ Владислав Горанов и бившия енергиен министър от БСП Румен Овчаров.

"Това е втори списък "Магнитски" - първа част. САЩ ни намекват, че няма как повече да продължат така нещата. Другата седмица сигурно ще има някаква новина, гответе се за нея. Това ще стане, като дойде Джим О'Брайън в България", каза Станкушев пред bTV с препратка към координатора на санкциите на САЩ.

Николай Малинов за "Магнитски": Ударът е заради русофилството

Председателят на сдружение „Русофили“ Николай Малинов, който беше санкциониран преди дни от САЩ по закона "Магнитски", заяв...

"Това означава, че няма да чакат толкова дълго като предишния път, че някой ще си взима отпуски и ходи на закуски, а после ще се хвали, че "Магнитски" подпомага действията на прокуротурата. Ако беше така, Гешев нямаше да се забави да се похвали изпреварващо пред САЩ. Щеше да се похвали поне във Facebook или да помоли Сийка Милева да го каже. Ако е толкова лесно, взема си отпуск, отива на закуска и скоро ще излезе нов списък "Магнитски", заяви Станкушев.

Припомняме, че прокуратурата се похвали, че Щатите санкционирали по "Магнитски" благодарение на нейните разследвания. Главният прокурор Иван Гешев наскоро беше в САЩ за молитвената закуска на Джо Байдън, но се оказа, че я е гледал онлайн, бил е в отпуск по време на визитата, а на снимките е заснет и депутатът от ДПС Хамид Хамид.

Станкушев пък преди дни се срещна с отиващия си американски посланик Херо Мустава. "Не съм говорил за това с нея", каза той по отношение на списъка "Магнитски". Заяви още, че прогнозата му се базира на негово чувство.

"Магнитски" е позорящ факт за цялото българско племе. Това е тъжна новина. Ще има още такива тъжни новини. Време е специфичните институции, начело с главния прокурор, ДАНС, КПКОНПИ, политическата класа да се размърда, защото бившият Съдебен съвет, Гешев съществуват поради това, че има закони, приети от парламента", каза Станкушев.

Борисов: Разграничили сме се от Горанов и той не е член на ГЕРБ. Не сме вземали стотинка от Божков (ВИДЕО)

Разграничили сме се от Владислав Горанов, той не е на никаква длъжност. Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод включването...

"Да се тръгне от парламента и който не се присъедини към промените, рано или късно ще бъде заклеймен от собствените си избиратели. И ще видим това, което стана в БСП, и в други партии", заяви още шефът на АКФ.

Нови български попълнения по "Магнитски" бяха обявени на 10 февруари от САЩ. Сред тях са бившият финансов министър от ГЕРБ Владислав Горанов, бившият министър на енергетиката Румен Овчаров, бивши членове на борда на АЕЦ "Козлодуй" и председателят на движение "Русофили" Николай Малинов. Припомняме, че през юни 2021 г. САЩ санкционираха Делян Пеевски, Васил Божков и Илко Желязков за корупция. Великобритания последва същия пример преди два дни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Ваня Григорова похвали Нинова за лявото обединение, но листите вече били формирани

ГЕРБ: Подкрепяме проекта за изграждането на държавна национална детска болница

Кирил Петков: Не съм разпитван, не вярвам на ДАНС и прокуратурата

ПП-ДБ дава на прокуратурата и ДАНС решението за частна детска болница

Пеевски: Служебното правителство незабавно да отмени решението си за частната детска болница

ПП изключи депутата Стоян Георгиев

Радев призова кабинетът да преосмисли решението за частна детска болница

Йотова критикува и частната детска болница, и промените в хазарта

Много войводи, малко четници: Станишев за разделението в ляво

Радев: Без социална справедливост всяко общество е обречено на несигурност

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика