Дискусията за американското оръжие у нас - на база исторически залитания

9558
Дискусията за американското оръжие у нас - на база исторически залитания
Снимка: БГНЕС

Всички знаем, че разполагането на американско оръжие след Първата война в Залива беше използвано за Втората война там, за да бъде свален Саддам Хюсеин. САЩ се готви за война с Русия. НАТО бавно се приближава до Русия, категоричен беше депутатът Велизар Енчев в сутрешния блок на Нова телевизия

Мисля, че Русия действа по принуда с анексирането на Крим – тя е принудена да действа така, а не проявява анексия. Всички знаем, че помощник-държавният секретар на САЩ Виктория Нюлънд призна, че 4 млрд. долара бяха похарчени в украинската криза. САЩ не иска истинска война, а да постави Русия на колене, категоричен беше Енчев.

Николай Ненчев: Към България не е отправяно официално предложение за разполагането на американска техника

„Към България до този момент не е отправяно официално предложение за разполагането на американска техника и персонал“, това...

Разбирам г-н Енчев, който като част от Петата колона се грижи повече за интересите на Русия, отколкото за тези на България, включи се в разговора Евгени Михайлов. Вие бихте ли декларирали, че не работите за САЩ чрез фондации като „Америка за България”, „Фридрих Науман” и т.н., отвърна Енчев. Не, за съжаление не получавам средства от там, каза Михайлов. И подчерта, че не може да разбере защо 250 танка са такъв проблем – само на парада на Червения площад за Деня на победата имаше толкова. Хем говорим как нямаме армия и имаме нужда от техника, хем два танка стават такъв проблем. Аз не виждам проблем България да бъде защитена от ситуация като тази в Украйна, която г-н Енчев би приветствал. Ако България не иска да е член на НАТО, да спечелят политически сили като тези на г-н Енчев и на г-н Волен Сидеров и да не сме в НАТО, каза Михайлов.

У нас референдум за влизане в НАТО нямаше – ако зависи от мен, такъв веднага би бил проведен, заяви Енчев. И веднага дойде ред на заяждане на тема какво е казал Владимир Жириновски за Росен Плевнелиев – че е негодник, който трябвало да пълзи в краката на Русия, какъв бил статутът на съветската армия в България през Втората световна война и т.н.

Къде говорим за учение, след като и AP предаде, че ще се разполага техника, без уточенение за въоръжение, попита Енчев. И добави, че за такова нещо трябва одобрение от официални органи – парламент и Министерски съвет.

Американският план

Полша призна: Водим преговори със САЩ за разполагане на тежко оръжие

Полша е в преговори с Вашингтон за разполагане на полска земя на американски тежки оръжия, заяви в интервю за агенция ПАП полският мин...

Солидна американска военна мощ като техника се подготвя за разполагане в шест източноевропейски държави. В Естония, Латвия и Литва се разполага оборудване за 150 войници. За България, Румъния, вероятно Полша и Унгария ще има разполагане на техника за 750 войници. Идеята е техниката да е близо до границата с Русия, като това е сигнал да не се позволи втори случай „Крим”.

За какво става въпрос – за 250 танка „Ейбрамс”, бронирани машини „Брадли” и гаубици. Планът на Пентагона е да се използват местни контрактори за складиране на техниката. В България има четири американски бази, като техниката за България най-вероятно ще е в Ново село. Там вече има два танка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com