Джамбазки: Ще бъде несправедливо Гърция да спре да си плаща дълга

15510
Джамбазки: Ще бъде несправедливо Гърция да спре да си плаща дълга
Снимка: БГНЕС

Ще бъде несправедливо Гърция да спре да си плаша дълга. След като са взети кредити, те трябва да се връщат. Това коментира евродепутатът Ангел Джамбазки по повод изборните резултати в Гърция. 

В тази връзка беше обяснено, че еврозоната няма да пострада от излизането на средиземноморската държава. Тя обаче ще пострада, тъй като голяма част от заплатите в нея се плащат именно от европейски заеми.

СИРИЗА спечели изборите в Гърция

Както се очакваше, Коалицията на левите радикални сили СИРИЗА спечели парламентарните избори в Гърция. Това показват първите данни от е...

Не е справедливо този, който не си е плащал, да се прави на ударен, категоричен беше евродепутатът в ефира на bTV. Той добави, че двойният аршин, който понякога прилага ЕС, е дразнещ.

Главната опозиционна партия Коалицията на левите радикални сили (СИРИЗА) е победител в предсрочните парламентарни избори в Гърция с 36,04% от гласовете, но не ѝ достигат две депутатски места, за да състави самостоятелен кабинет. Такива са резултатите и прогнозите, базирани на 71,78% от преброените гласове, съобщи по-рано днес  Министерството на вътрешните работи, което получава данните от всички избирателни комисии.

Процентите от гласовете, дадени за СИРИЗА, осигуряват на радикалната левица само 149 места в 300-членния еднокамарен парламент. За формирането на самостоятелно правителство са необходими най-малко 151 места.

Лидерът на СИРИЗА Алексис Ципрас заяви, че страната отменя  мерките на строги икономии. "Днес гръцкият народ пише историята. Гърция обръща страницата, оставяйки в миналото мерките за строги икономии и пет години унижение", каза той.

Ципрас обаче посочи, че новото гръцко правителство е готово да сътрудничи с кредиторите от ЕС и МВФ за постигането на "жизнеспособно" споразумение.

По повод изказването на Лютви Местан, че ще съди България, Джамбазки коментира, че лидерът на ДПС просто прави шум, тъй като неговата политическа сила излиза от властта. В допълнение евродепутатът изказа надежда никога повече страната ни да е зависима от ДПС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика