X
 
 

До 10 години разсрочват дълговете на мюфтийството

2124 25
photo of До 10 години разсрочват дълговете на мюфтийството
Снимка: Ива Иванова/ Аctualno.com
Готови са новите текстове на Закона за вероизповеданията – няма да има опрощаване на дългове, а отсрочване до 10 години, от което ще могат да се възползват всички вероизповедания. Така всички производства за изискуеми суми ще бъдат спрени и мюсюлманското вероизповедание ще може да си получава субсидията от държавата. Това обяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов непосредствено преди да внесе в деловодството законопроекта за второ четене с новите поправки. Според Цветанов новите текстове предоставят възможности за договаряне и изпълнение на ангажиментите с финансовите органи до 10 години, но разсрочването може да е и в по-кратък срок – до 2 – 3 години.

Такава процедура има подробно разписана в Данъчно осигурителния процесуален кодекс, но тя се отнася за стопански субекти и няма как да се приложи за вероизповедание. Затова подобен текст ще влезе в Закона за вероизповеданията, обясни Менда Стоянова. Тя уточни, че ще бъдат фиксирани всички основни условия - за срока на отсрочване ще тече лихва, ще се изисква предварително обезпечение в размера на главницата и лихвата до крайния срок на отсрочване. НАП ще бъде оторизирана да издаде акта и да следи начина на изпълнение напогасяването. Така ще бъде въведена равнопоставеност за такива юрисдикции като вероизповеданията, които не биха могли да се възползват от текстовете на ДОПК и ще имат равнопоставеност със стопанските обекти по отношение на отсрочване на задължения , добави Стоянова.

Нинова обвини ГЕРБ и "новата тройна коалиция" в спекулиране с етническия мир

ГЕРБ за пореден път се извъртя за вероизповеданията. Причината е страх, а не вслушване в гласа на хората  Това посочи  лидеръ...

„Държавната субсидия е за осигуровки и заплати и тези пари не бива да бъдат намалявани или пренасочвани за погасяване на задължения, но това пък би оставило ресурс от собствените приходи на мюсюлманското вероизповедание, което то ще насочи към погасяване на тези задължения“, поясни още Стоянова.

"Ще дадем възможност държавата, когато превежда съответната субсидия имамите в България да получават съответните заплати, които към настоящия момент те не могат да получат, докато Българската православна църква си получава субсидията. Смятаме, че по този начин ще спрем и евентуалното генериране на напрежение, ако някой би могъл да се възползва от подобни ситуации", добави Цветанов.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители

25 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 7 Анонимен преди 3 месеца Профил на трол?
  Те от наеми могат да платят външният дълг на БГ-то(ако поискат), а вие им отсрочвате данъците за 10 години?? Е, на това му се вика логика!
 • Боко Мазника от БРЕГ 7.1 Боко Мазника от БРЕГ преди 3 месеца Профил на трол?
  Вие сте прости и аз съм прост, затова се разбираме. Това са думи на Смешникът премиер Бойко Борисов през март 2012 година!!! Смешникът Бойко Борисов е идол на неграмотните български граждани. Целта е постигната – неграмотните български граждани гласуват за Бойко Борисов и ГЕРБ??? Правителството на Борисов докара най-много беднотия, несправедливост и доведе до тотална разруха, глад, мизерия и м виж още ›› асови самоубийства в България??? Да бъде забранено гласуването на неграмотните български граждани!!! Нормален /трезвомислещ/ Български гласоподавател, никога не би гласувал за ГЕРБ и ОП???„Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“!!!
  : 0 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 6 Анонимен преди 3 месеца Профил на трол?
  Менто, ти разсрочи ли дълговете на ТВОЯ Цар Киро ?
 • Боко Мазника от БРЕГ 6.1 Боко Мазника от БРЕГ преди 3 месеца Профил на трол?
  Мафията ГЕРБ и ОП, която опрощава 8 млн.лв. на Мюфтийството, а съди родопски баби за 1.50 лв. !!!“ „Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“ !!!
  : 0 !
 • Боко Мазника от БРЕГ 6.2 Боко Мазника от БРЕГ преди 3 месеца Профил на трол?
  С нашите пари ГЕРБ и ОП си купуват властта!!! Последният пример е опрощаването на 8 милиона дългове към държавата на Главното мюфтийство!!! Бедното то има 4 700 имота, които дава под наем!!! Това опрощаване е за наша сметка, защото това не са парите на ГЕРБ и ОП, а от нашите данъци!!! От тях ГЕРБ и ОП повишиха заплатите на имамите!!! Така си осигурява подкрепата на ДПС в парламента и управляват з виж още ›› аедно тук няма скрито-покрито!!! И лудите видяха политическото лицемерие на впитите като пиявици във властта ГЕРБ и ОП!!! С наши пари се дадоха 47 милиона за една дупка в центъра на Варна на Георги Гергов да разбива БСП!!! И трите политически групировки ГЕРБ, ОП и ДПС са лицемерни и подли в своето парламентарно битие!!! Подлостта на ДПС изпита на свой гръб първо СДС, след това НДСВ, след това БСП, а сега е наред ГЕРБ и ОП!!! С наши пари ГЕРБ и ОП си купуват телевизии и си осигуряват медиен комфорт тръгна и телевизията на Цветанов Българе, защото са му малко останалите!!! Всичко се вади от джоба на народа!!! „Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“ !!!
  : 0 !
 • Боко Мазника от БРЕГ 6.3 Боко Мазника от БРЕГ преди 3 месеца Профил на трол?
  Няма подозрения – Мафията ГЕРБ и ОП плаща такса ”Спокойствие” на ДПС!!! Става дума за изнудване!!! Въобще не става дума за религия, а за задължения на всички български граждани, фирми, организации!!! Всички организации плащат своите данъци!!! Става дума за опрощаване на данъци, което е против конституцията и против здравия разум!!! „Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“ !!!
  : 0 !
 • Боко Мазника от БРЕГ 6.4 Боко Мазника от БРЕГ преди 3 месеца Профил на трол?
  Мафията ГЕРБ и ОП са най голямата напаст върху Българския народ!!! Цигани, Бандите, Крадци, Убийци, Измамници, Лъжци и Манипулатори всички тези са в Мафията ГЕРБ и ОП!!! Мафията ГЕРБ и ОП се управлява от Смешникът Борисов!!! Дано скоро Мафията ГЕРБ и ОП да паднат от властта и всички те да влязат в затвора, където им е мястото!!! „Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“ ! виж още ›› !!
  : 0 !
 • Боко Мазника от БРЕГ 6.5 Боко Мазника от БРЕГ преди 3 месеца Профил на трол?
  На 31.10.2013 г Йордан Цонев заявява в НС: „Бойко Борисов е мутра. Той е основател на СИК. Казвам го от трибуната на парламента и въобще не се притеснявам. Като говорите, че трябва да изчистим мутрите от България, трябва да почнем от вашия председател.) „Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“ !!!
  : 0 !
 • Боко Мазника от БРЕГ 6.6 Боко Мазника от БРЕГ преди 3 месеца Профил на трол?
  Мафия на ГЕРБ и ОП е овладяла всички институции в държавата, както и всички медии. С малки изключения. Така омертата се спазва, но тя наказва всички. Унизена България се отдалечава все повече от Европейските ценности. Смешникът Бойко Борисов, без срам и притеснение ни унижава навсякъде по света. Наскоро дори и в ООН. Европейската сцена вече му е тясна. Смешникът Бойко Борисов не спира да говори виж още ›› простотии, хвалби и лъжи. Също като при безразборното строителство навсякъде в страната. Не стига, че мафиотите на ГЕРБ и ОП ни ограбиха, но вече ни натрапват и какво да гледаме, слушаме и "ценим" !!! Обезличаването на нацията води до нейното намаляване, чувствително и безвъзвратно!!! Метастазите са обхванали всички области на живота у нас и населението няма защита от тях. Но защо българският народ, не иска да се защитава??? Но малкото борещи се с тях са все по-притиснати и безпомощни!!„Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“!!!
  : 0 !
 • 6.7 преди 3 месеца Профил на трол?
  Мафия на ГЕРБ и ОП с храненето на медии с държавни или европейски средства срещу покупка на комфорт на определена политическа сила не е нова практика!!! Въпросът е, че с нашите пари ни убеждават, че управляващите са чудесни!!! И плащаме да бъдем лъгани. „Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“!!!
  : 0 !
 • Боко Мазника от БРЕГ 6.8 Боко Мазника от БРЕГ преди 3 месеца Профил на трол?
  На 20 февруари 2013 година Смешникът Борисов отиде в парламента и каза, че Доган го е поръчал и подаде оставка!!! Имаше контролирано сбиване тогава!!! Той подаде оставка, защото знаеше че ще спечели изборите!!! Обяви, че не иска да виждал кръв по улиците!!! Сега ГЕРБ не са убедени, че ще спечелят изборите и заради това Смешникът Борисов не подава оставка!!! „Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Ос виж още ›› тавка, Оставка“!!!
  : 0 !
 • Боко Мазника от БРЕГ 6.9 Боко Мазника от БРЕГ преди 3 месеца Профил на трол?
  Вие сте прости и аз съм прост, затова се разбираме. Това са думи на Смешникът премиер Бойко Борисов през март 2012 година!!! Смешникът Бойко Борисов е идол на неграмотните български граждани. Целта е постигната – неграмотните български граждани гласуват за Бойко Борисов и ГЕРБ??? Правителството на Борисов докара най-много беднотия, несправедливост и доведе до тотална разруха, глад, мизерия и м виж още ›› асови самоубийства в България??? Да бъде забранено гласуването на неграмотните български граждани!!! Нормален /трезвомислещ/ Български гласоподавател, никога не би гласувал за ГЕРБ и ОП???„Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“!!!
  : 0 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 5 Анонимен преди 3 месеца Профил на трол?
  Павиана и Ментата рано или късно ще увиснат на въжето . Ще дойде Видовден !
 • Боко Мазника от БРЕГ 5.1 Боко Мазника от БРЕГ преди 3 месеца Профил на трол?
  Вие сте прости и аз съм прост, затова се разбираме. Това са думи на Смешникът премиер Бойко Борисов през март 2012 година!!! Смешникът Бойко Борисов е идол на неграмотните български граждани. Целта е постигната – неграмотните български граждани гласуват за Бойко Борисов и ГЕРБ??? Правителството на Борисов докара най-много беднотия, несправедливост и доведе до тотална разруха, глад, мизерия и м виж още ›› асови самоубийства в България??? Да бъде забранено гласуването на неграмотните български граждани!!! Нормален /трезвомислещ/ Български гласоподавател, никога не би гласувал за ГЕРБ и ОП???„Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“!!!
  : 0 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 4 Анонимен преди 3 месеца Профил на трол?
  Ей нема такива мръсници. И майка си ще продадат за кокала. Вън всички от парламанета
 • Боко Мазника от БРЕГ 4.1 Боко Мазника от БРЕГ преди 3 месеца Профил на трол?
  Вие сте прости и аз съм прост, затова се разбираме. Това са думи на Смешникът премиер Бойко Борисов през март 2012 година!!! Смешникът Бойко Борисов е идол на неграмотните български граждани. Целта е постигната – неграмотните български граждани гласуват за Бойко Борисов и ГЕРБ??? Правителството на Борисов докара най-много беднотия, несправедливост и доведе до тотална разруха, глад, мизерия и м виж още ›› асови самоубийства в България??? Да бъде забранено гласуването на неграмотните български граждани!!! Нормален /трезвомислещ/ Български гласоподавател, никога не би гласувал за ГЕРБ и ОП???„Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“!!!
  : 0 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 3 Анонимен преди 3 месеца Профил на трол?
  Тези двамата са най-умните в ГЕРБ! Всяка тяхна идея радикализира обществото.
 • Анонимен 3.1 Анонимен преди 3 месеца Профил на трол?
  Хайде да добавим и Лалугера Барни Ръбъл !
  : 1 !
 • Боко Мазника от БРЕГ 3.2 Боко Мазника от БРЕГ преди 3 месеца Профил на трол?
  Вие сте прости и аз съм прост, затова се разбираме. Това са думи на Смешникът премиер Бойко Борисов през март 2012 година!!! Смешникът Бойко Борисов е идол на неграмотните български граждани. Целта е постигната – неграмотните български граждани гласуват за Бойко Борисов и ГЕРБ??? Правителството на Борисов докара най-много беднотия, несправедливост и доведе до тотална разруха, глад, мизерия и м виж още ›› асови самоубийства в България??? Да бъде забранено гласуването на неграмотните български граждани!!! Нормален /трезвомислещ/ Български гласоподавател, никога не би гласувал за ГЕРБ и ОП???„Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“!!!
  : 0 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 2 Анонимен преди 3 месеца Профил на трол?
  Урко и Мента турски мекерета
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 3 месеца Профил на трол?
  Не понижавай примата Павиан до някакъв си маймуняк .
  : 2 !
 • Анонимен 2.2 Анонимен преди 3 месеца Профил на трол?
  Не понижавай примата Павиан до някакъв си маймуняк .
  : 1 !
 • Боко Мазника от БРЕГ 2.3 Боко Мазника от БРЕГ преди 3 месеца Профил на трол?
  Вие сте прости и аз съм прост, затова се разбираме. Това са думи на Смешникът премиер Бойко Борисов през март 2012 година!!! Смешникът Бойко Борисов е идол на неграмотните български граждани. Целта е постигната – неграмотните български граждани гласуват за Бойко Борисов и ГЕРБ??? Правителството на Борисов докара най-много беднотия, несправедливост и доведе до тотална разруха, глад, мизерия и м виж още ›› асови самоубийства в България??? Да бъде забранено гласуването на неграмотните български граждани!!! Нормален /трезвомислещ/ Български гласоподавател, никога не би гласувал за ГЕРБ и ОП???„Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“!!!
  : 0 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 1 Анонимен преди 3 месеца Профил на трол?
  Урко и Мента турски мекерета
 • Боко Мазника от БРЕГ 1.1 Боко Мазника от БРЕГ преди 3 месеца Профил на трол?
  Вие сте прости и аз съм прост, затова се разбираме. Това са думи на Смешникът премиер Бойко Борисов през март 2012 година!!! Смешникът Бойко Борисов е идол на неграмотните български граждани. Целта е постигната – неграмотните български граждани гласуват за Бойко Борисов и ГЕРБ??? Правителството на Борисов докара най-много беднотия, несправедливост и доведе до тотална разруха, глад, мизерия и м виж още ›› асови самоубийства в България??? Да бъде забранено гласуването на неграмотните български граждани!!! Нормален /трезвомислещ/ Български гласоподавател, никога не би гласувал за ГЕРБ и ОП???„Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“!!!
  : 0 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

missing image
Нова изцепка на Кобрата, пак ще го наказват (ВИДЕО)

Сагата с отнетия лиценз на Кубрат Пулев да се бие на територията на Калифорния е далеч от своя край. Причината за това може да се окажат коментарите...