Докараха съдия Ченалова с конвой в Съдебната палата

7788
Докараха съдия Ченалова с конвой в Съдебната палата
Снимка: БГНЕС

Седем съдии от Софийския градски съд са си направили отвод по делото за мярката за неотклонение на съдия Румяна Ченалова. Делото е разпределено на 5-ти състав с председател Веселина Ставрева. В момента тя чете материалите.

Очаква се заседанието да започне след 16 часа, пише "24 часа" и уточняват, че Ченалова е била докарана преди няколко часа с конвой на Съдебната палата.

Прокуратурата поиска постоянен арест за Ченалова

Софийска градска прокуратура внесе в Софийски градски съд днес искането за задържане под стража на Румяна Ченалова. Съдийката е обвин...

По-рано днес Софийска градска прокуратура внесе в Софийски градски съд искането за задържане под стража на Румяна Ченалова. Съдийката е обвинена в длъжностно и документно престъпления.

Ченалова бе обявена за издирване във вторник (14 април), след като няколкократно тя и брат й Станимир Ченалов, който е неин адвокат, не се явявали при следовател, за да й бъде повдигнато обвинение. По-късно същия ден Ченалова се явила в сградата на ДАНС и била арестувана. Въпреки че от прокуратурата подчертаха, че ще съобщят обвиненията ѝ, след като бъдат повдигнати, това така и не се случи. Мълчание запази и адвокат Ченалов. "Следствена тайна са", каза той.

Срещу Ченалова са повдигнати две обвинения - за престъпление по служба и за документна измама. По непотвърдена информация става дума за гражданско дело по искова молба на "ОЕТ - Обединени енергийни търговци" ООД, по което ответник е НЕК ЕАД. Съмненията са, че е подправила протокол от заседание, като вписала неверни изявления. Срещу Ченалова има и висящо разследване за престъпление по служба. Според запознати то е за казуса "Белведере", който даде повод на френския посланик да заяви, че в съдебната ни система има "гнили ябълки". За него не й е повдигнато обвинение.

ВСС отстрани Румяна Ченалова от длъжност съдия в Софийски градски съд за срок от 6 месеца на 22 януари.

Кънев: Съдия Ченалова не е единствената гнила ябълка

Радан Кънев каза за арестът на съдия Румяна Ченалова, че това е положителен знак за случващото се в съдебната система. По думите му е м...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика