Докато пишат Изборен кодекс, депутати се оплакват, че ще изпуснат мача

973
Докато пишат Изборен кодекс, депутати се оплакват, че ще изпуснат мача
Снимка: БГНЕС

Жена ми ще прави яйца в 13 ч. за Великден. Да прекратяваме заседанието и да празнуваме. Това заяви депутат от опозицията в началото на извънредното заседание на парламентарната правна комисия.

Негов колега от управляващите от своя страна отвърна „Ще си изпусна мача тази вечер“. Заседанието на комисията премина със спорове и надвиквания. От БСП и ДПС подчертаваха, че то се провежда в нарушение на всякакви правила.

ДПС и БСП с крясъци "оставка", Цачева прекъсна заседанието

Приемането на спорните текстове от Изборния кодекс зацикли, след като в НС се разрази нов скандал. В пленарна зала избухна спор за тов...

"По характер заседанието е извънредно. Необходимостта възникна, защото в залата бяха изразени претенции, за това че текстовете не са обсъждани на правна комисия", обясни председателят на комисията Данаил Кирилов. 

Димитър Делчев от Реформаторския блок посочи, че свикването на комисията се наложило, защото прекалено много промени са се направили. "Предпочитам да има един Изборен кодекс, в който няма противоречия, затова приветствам свикването на правната комисия", каза той.

"Това е опит да се санира това, което стана долу", посочи Филип Попов от БСП и също посочи аргументът за 24-те часа.

Димитър Лазаров от ГЕРБ прекъсна дебатите и заяви, че предлага депутатите да гласуват започването на заседанието, да приемат допълнителния доклад и след това да дебатират в пленарната зала.

БСП поиска оставката на председателя на правната комисия Данаил Кирилов

Парламентарната група на БСП поиска оставката на председателя на Комисията по правни въпроси Данаил Кирилов. От трибуната това направи...

Това не спря Филип Попов: "БСП не участва не в нито една от договорките в тъмните части от денонощията. Народните представители не са от детската градина. Нашите предложения са аргументирани, а вашите - не." Допълни го колегата му от ДПС Митхат Метин: "Да отложим заседанието за след празниците. Има текстове, които са нови. Искам да чуя мнението на ГРАО, на външното министерството. Как ще организираме извън ЕС изборния ден."

Все пак депутатите приеха доклада, но от опозицията продължиха да го наричат "фалшив". Те обясниха, че това се случва за пръв път в историята на България - на депутати от комисия да им се раздава техен доклад, който още дори не са гласували.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика