Дончев: Процес на избор на български еврокомисар няма

15532
Дончев: Процес на избор на български еврокомисар няма
Снимка: БГНЕС

Процес на избор на български еврокомисар няма. Всички с нетърпение чакаме кой ще бъде обявен. Ако трябва да направим анализ на това, което се случва, буквално е изпускане на отлични възможности. И това не е само мой коментар. Това заяви пред журналисти в Страсбург евродепутатът от Европейската народна партия (ЕНП) Томислав Дончев.

Той отбеляза, че по-добрите шансове на Кристалина Георгиева не се дължат на активно лобиране от страна на българската държава, а на професионалните и персоналните качества. Бившият министър добави, че Георгиева има сериозна подкрепа от всяка гледна точка. И е странно да има съмнение дали този комисар трябва да бъде подкрепен.

Петков: Номинация на Станишев за еврокомисар ще взриви обществото

Ако Сергей Станишев бъде номиниран за еврокомисар, това ще взриви обществото. Това каза Румен Петков от АБВ пред "Фокус".  Според...

Ресорите на комисарите не се определят по държави-членки. Те (ресорите) са свързани с качествата на съответния кандидат. България как може да участва в тези преговори, като не е ясно с кой кандидат играе, попита риторично Дончев. Според него изненадата, която очаква България в тази връзка, няма да е от най-хубавите.

"Ако имах 100%-сигурна информация, щях да разруша сградата и да ви кажа. Има слухове, чувам всякакви неща, но нищо конкретно"... По този начин Дончев коментира евентуалните кандидатури за български еврокомисар. На въпроса: "Явно никой от слуховете не ви харесва", той замълча многозначително.

От думите на бившия министър от кабинета на ГЕРБ стана ясно, че той никога не е смятал Зинаида Златанова за опонент. Дончев добави: "Тя е действащ вицепремиер и е факт, че сме сблъсквали виждания за това как трябва да се управлява системата. Отказвам да коментирам слухове по конкретно име. Всеки допуска грешки по принцип. И в битовия живот, в работата, в политиката. Но разликата между умния и глупавия човек е, че умният никога не повтаря грешката. Разбирайте го както искате".

От мястото на събитието Камелия Александрова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика