Дончева отряза БСП за общ кандидат за "Дондуков" 2

1476
Дончева отряза БСП за общ кандидат за "Дондуков" 2
Снимка: Движение 21

По-малко от месец откакто се събраха, за да търсят вариант за един кандидат за президент на левите сили, от "Движение 21" на Таня Дончева се отказаха от разговорите за подкрепа на посочените от БСП кандидати. 

"Действията на ръководството на БСП от началото на разговорите до момента създават впечатление, че БСП е раздирана от колебания и вътрешни противоречия, и не е готова за преговори. Това поведение дава основания да смятаме, че за ръководството на БСП победата в президентските избори е по-малко необходима, отколкото създаването на впечатление за подем на партията им", пише в позиция на "Движение 21". Решението е на Националния изпълнителен съвет на партията.

Татяна Дончева: Членовете на БСП искат повече партньорство с Движение 21 от червеното ръководство

Преговорите с БСП започват утре (12 юли), като вероятно ще продължат няколко тура, но може и да приключат веднага с отказ. Резултатът н...

От политическата сила са категорични, че има съществено разминаване в разбиранията и подходите на "Движение 21" и на БСП към предстоящите избори.

"Ръководството на БСП настоява преговорите да доведат единствено и само до съгласуване на т.нар. "обща лява кандидатура" и "обединение на лявото" срещу ГЕРБ и дясното. Ние от самото начало смятаме, че поставянето на изборната надпревара върху плоскостта "ляво-дясно" работи в полза на кандидата на ГЕРБ. Твърдо сме убедени, че изборите за президент на републиката трябва да се възприемат като етап от продължителен процес на промяна в политическото статукво на прехода. В този процес трябва да бъдат увлечени партньори от целия политически спектър, които се обявяват за такава промяна", коментират от партията на Таня Дончева.

Според "Движение 21" проблемите, които обществото ни трябва да преодолее, имат еднакви решения за поддръжниците и на левите, и на десните политически идеологии.

"Гражданските, политическите и икономическите свободи, справедливостта, върховенството на закона, са предпоставки, без наличието на които не може да бъде реализирана която и да е демократична политическа идея.Недоволството у хората от това, че мафията е овладяла държавата расте непрестанно. Необходимо е обаче, гражданите да осъзнаят, че за да си върнем държавата, трябва чрез избори да овладеем институциите", пише още в позицията на партията.

Петков: С БСП сме по-близо до обща кандидатура за президент

С БСП сме по-близо до обща кандидатура за президент. Това каза заместник-председателят на АБВ Румен Петков по време на пресконференция ...

От "Движение 21" уточняват, че в следващите седмици ще продължат да водят консултации с различни партии и неправителствени организации за характера на промените, който трябва да се направят и за личностите, които могат да ги реализират чрез президентската институция.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Шефът на НЗОК ще съди Лена Бориславова за клевета

Радан Кънев: В Брюксел не се чува нищо от скандалите у нас

Д-р Петър Москов: През последните две години маските паднаха, обществото ни няма посока

Кабинетът освободи Вяра Тодева и още 5 областни управители за сметка на кадри на ГЕРБ (СНИМКИ)

Киселова за избора на следващия председател на НС: Той е потенциален кандидат за премиер

"Левицата" с нов залп срещу Корнелия Нинова - отново е замесена Ваня Григорова

НС ще има поне още едно заседание, за да забранят депутатите рекламата на хазарт

"Не пипай там, където не ти е работа": Ицо Хазарта каза защо цялата задкулисна машина премазва ПП-ДБ

Заплатите на военните скачат 30%, реши парламентът

"Няма как да излъжеш всички и завинаги": Главчев се похвали с раздаване на пари

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика