ДОСТ ще обжалва решението за спиране на предизборния клип с Гьокче

1707
ДОСТ ще обжалва решението за спиране на предизборния клип с Гьокче
Снимка: БГНЕС

"Обединение ДОСТ" ще обжалва пред Върховния административен съд решението на Централната избирателна комисия (ЦИК) за спиране на предизборния клип, на който се вижда турският посланик Сюлейман Гьокче.

Вчера, 8 март, ЦИК реши, че клипът е в нарушение на Изборния кодекс, накърнява добрите нрави и следва да бъде спрян от всички медии, включително в интернет.

ЦИК наказа ДОСТ за предизборния клип с Гьокче

"Обединение ДОСТ" на Лютви Местан и Орхан Исмаилов ще понесе наказание заради предизборния си клип, в който участва турският посланик С...

В позиция, разпространена до медиите днес, от коалицията определят решението на ЦИК като емоционално и като "репресия" на държавен орган, а посочения в него мотив – като "абсолютно несъстоятелен и повече от скандален". От "Обединение ДОСТ" обясняват, че използваните кадри са от почитане на паметта на жертвите на Възродителния процес.

От коалицията питат защо не се съобщава кои са "добрите нрави", накърнени чрез появата на посланик Гьокче. "С това си Решение ЦИК не се ли "грижи" за националистическите страсти в българското общество и съгласно кое страстите от преддемокрацията са нрави в гражданското общество на евроатлантическа България", се пита още в позицията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика