ДПС избира нов председател и ръководство на онлайн конференция в събота

1618
ДПС избира нов председател и ръководство на онлайн конференция в събота
Снимка: БГНЕС

Първата по рода си изцяло онлайн отчетно-изборна конференция ще проведе Движението за права и свободи в събота, на 12 декември от 11 ч., съобщава БНТ.

В отговор на предизвикателствата на времето, свързани с пандемията, партията организира своите структури в изграждането на повече от 100 онлайн-точки, от които всеки от 843-те делегати ще участва пълноценно в работата на форума.

ДПС иска оставки - или на Емил Димитров, или на цялото правителство

От ДПС поискаха премиерът Бойко Борисов да дойде в парламента след притеснителните данни за състоянието на водните запаси у нас, които ...

Главен приоритет при реализацията на най-високия партиен форум е спазването на всички противоепидемични мерки и запазването на здравето и живота на участниците и гостите.

В организацията на Националната отчетно-изборна конференция са ангажирани десетки активисти от всички областни и общински центрове в страната. Х-тата Национална отчетно-изборна конференция на ДПС ще премине под мотото "Свобода, единство, заедност".

На 12 декември Националната конференция на ДПС ще избере свой председател и членове на Централния съвет на ДПС, който е постоянно действащият партиен орган по вземане на решения между конгресите.

На предходната си – IХ-та Национална отчетно-изборна конференция през 2016-та година ДПС избра за свой лидер Мустафа Карадайъ. Делегатите на Х-тата НК са номинирали Мустафа Карадайъ за втори мандат.

Атанас Чобанов: Помните ли красавицата Гюлджан, дъщеря на бос от ДПС - ето как паркира (СНИМКИ)

Помните ли красавицата Гюлджан, дъщеря на бос от ДПС в Търговище? Показахме я покрай #ДжиПиГейт. На снимката е в жълто. Нейният Рейн...

Тази година Движението за права и свободи отбеляза 30 години от своето учредяване – ДПС е учредена на 4 януари 1990, а първата национална конференция, е проведена на 26 март 1990 г. На нея за председател е избран д-р Ахмед Доган, който и до днес е Почетен председател на ДПС.

Сред официалните гости, поканени на Националната отчетно-изборна конференция на ДПС са лидерите на европейските и световните либерали - Хакима ел Хаите, президент на Либералния интернационал, Ханс ван Баален, президент на АЛДЕ партия, Роман Якич, президент на Либерална мрежа на югоизточна Европа (LIBSEEN), Рик Дамс, президент на ПАСЕ, член на Сената на Кралство Белгия, Жак Мер, председател на АЛДЕ групата в ПАСЕ, член на Националния парламент на Република Франция, Шон Окърнийн, главен секретар на групата „Обнови Европа" в Комитета на регионите, сър Греъм Уотсън, президент на АЛДЕ партия (2011-2015), председател на АЛДЕ групата в ЕП (2002-2009). Поканени са още - Реджеп Тайип Ердоган - президент на Р Турция и председател на Партията на справедливостта и развитието - АК парти (AK parti), Кемал Кълъчдароглу - председател на Народнорепубликанската партия (CHP), Девлет Бахчели - председател на Партията на националистическото действие (MHP), Мерал Акшенер - председател на Партията на доброто (IYI parti), посланиците на всички държави-членки на ЕС, НАТО, дипломатите на държавите-постоянни представители в Съвета по сигурност на ООН, посланиците на Балканските държави.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Уволнения без край: Главчев с още смени на зам-министри, нова шефка и на Патентното ведомство

Кой е Георги Тахов - предложеният от Димитър Главчев за нов служебен земеделски министър?

Пореден трус в правителството на Главчев: Още един министър си отива (СНИМКИ)

Няма информация чужди служби да са искали смяна на директора на "Митниците", обяви министър

"Главчев е секретарка на Борисов - незабавно да подаде оставка": Оценка на Калоян Методиев

"ПП-ДБ сервираха служебен кабинет на ГЕРБ и ДПС": ИТН коментираха смяната на външния министър (ВИДЕО)

ЦИК се готви за изборите, хвали служебното правителство (СНИМКИ)

Дясната ръка на Румен Радев: Ясна е партийната принадлежност на кабинета "Главчев"

Гешев е сигурен, че Борисов стои зад взрива на колата му

"Полезни идиоти", "Няма да ви взривят вас, има по-лесни начини": Гешев обижда депутатите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика