Дучето: Кърджали не е България заради политиците

16683
Дучето: Кърджали не е България заради политиците
Снимка: БГНЕС

Протестирах, но с известно закъснение. Това заяви с лека ирония известният като лидер на агитката на ЦСКА Димитър Ангелов-Дучето. Припомняме, че вчера той беше задържан в Кърджали, тъй като там се очакваше протест срещу претенциите на Главното мюфтийство за сградата на Историческия музей в града.

Неговата колежка Елена Ваташка, която е председател на Сдружението на феновете в България, призна, че вчера (25 февруари) феновете не са внасяли уведомление до общината в Кърджали за протест. Разходите да дойдат много хора в работен ден на такъв протест са големи и МВР не оцени правилно обстановката, посочи Ваташка.

Съдът в Кърджали обкръжен, но само от охрана

При крайно строги мерки за сигурност започна делото за собствеността върху сградата на музея в Кърджали, което е заведено от Главното ...

Елена Ваташка посочи, че МВР всъщност ги е арестувало заедно с Димитър Ангелов и по този начин е имало нарушение на правата им. Отидохме да запазим българщината, но Кърджали вече не е България. Там хората живеят в хармония, но всичко идва от онези хора в парламента, включи се и Дучето.

Всичко тръгва от Народното събрание и от управляващите – г-н Хафъзов, български депутат, казва, че пътеводна светлина са му идеите на чуждо разузнаване, заместник-министър по образованието казва, че Васил Левски е нарушител на законите на Османската империя – какво е това, попита Димитър Ангелов.

Павел Петков, директорът на Историческия музей в Кърджали, потвърди думите на Дучето, че не е искал охрана. Зададат ли се избори, все сградата на музея става проблем, а там няма такъв, каза Петков.

В Кърджали видяхме защо искат да унищожат музея – защото там има доказателства и то материални за християнския произход на местното население, има изключителни експонати, подчерта Елена Ваташка. Ако съдът просто беше отхвърлил наглостта на мюфтийството, ние не бихме ходили там, добави тя.

Мюфтийството иска среща с Орешарски заради протестите срещу имотните претенции

Главното мюфтийство е поискало среща с премиера Пламен Орешарски, на която да бъде намерен изход от напрегнатата ситуация в страната,...

На въпрос защо футболните фенове не протестират пред парламента заради законите, които се приемат и позволяват да има претенции за имоти, Дучето отговори, че няма как да стане, когато не е ясно какво прави Народното събрание.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика