Екатерина Захариева: Очакванията към мен са по-големи

3783
Екатерина Захариева: Очакванията към мен са по-големи
Снимка: БГНЕС

Никога не сме знаели и не сме имали правомощията да се бъркаме в работата на НСО. Това заяви в ефира на bTV министърът на правосъдието Екатерина Захариева в отговор на въпрос дали президентът е знаел за свалената охрана на Лютви Местан. Това не е работа на президента, уточни още Захариева.

Захариева допълни още, че не мисли, че трябва да коментира процесите в която и да е политическа партия. "Не са приятни обаче, когато се замесват геополитическите интереси на България", каза тя. Мисля, че директна заплаха няма, надявам се разговорите да минат на партийно ниво, допълни още министърът.

Ченалова обжалва пред ВАС уволнението си

Бившата съдийка в Софийски градски съд Румяна Ченалова е подала жалба във Върховния административен съд (ВАС) срещу решението за увол...

Захариева сподели, че се чувства добре в "кожата" на министър и допълни, че очакванията към нея са по-големи, без това да е оправдание.

В коментар за снощното убийство в София правосъдният министър изрази надежда, че компетентните институции ще си свършат бързо работата. Според нея, за да се повиши разкриваемостта при престъпленията, е нужна промяна в процесуалните закони, както и повишаване на квалификацията на разследващите органи и на тези на съда и прокуратурата.

На въпрос каква е оценката ѝ за Христо Иванов, новият правосъден министър отговори, че Иванов е свършил много работа и е поставил най-важната реформа, за която всички говорят.

Относно казуса Янева-Ченалова Захариева бе категорична, че не бива да се акцентира на това дали записите са законни, или не, а да се извърши обективно разследване от компетентните органи.

Захариева иска постоянен съвет, който да се занимава със съдебната реформа

Постоянен специализиран съвет относно съдебната реформа да бъде създаден към Министерския съвет - това гласи предложението на новия пра...

Министърът заяви още, че има нужда от спешни реформи и в самата прокуратура.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика