Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Елена Йончева предпочете Пеевски пред Борисов, ще гради доверие с него в личен план

24 април 2024, 08:27 часа • 2298 прочитания

„Към момента само съм номинирана за евродепутат, но не съм част от листите за евродепутати от ДПС“. Това заяви евродепутатът към момента още от БСП Елена Йончева пред bTV за издигнатата ѝ номинация за нов мандат от ДПС.

Още: Изненада: ДПС издига Елена Йончева за евродепутат

Градене на доверие с Делян Пеевски в личен план

По думите ѝ, тя не е изградила отношение на доверие с Делян Пеевски в личен план, а доверието е към нейната работа. „Моята работа е най-добрата гаранция, че си върша добре работата“, каза Йончева. Тя се оплака, че е била саботирана от лидера на БСП Корнелия Нинова в своята работа в Европейския парламент.

Йончева отсече, че ако ГЕРБ са и били предложили нов мандат за евродепутат, нямало да приеме.

Признание

Тя обясни, че приема номинацията като признание за добре свършена работа за България. Имам сериозен пробив по редица теми, похвали се тя и обеща да продължи да работи по всички теми за България, ако намери подкрепа и пълната свобода да отстоява каузите, с които се е захвана – пактът за миграция.

„Господин Пеевски ми се обади и ме покани на среща в сградата на Народното събрание. В Европейския парламент много добре работя с депутатите от ДПС – с Илхан Кючюк и заедно работим по теми, важни за България“, каза Елена Йончева. По време на срещата си с Пеевски обсъдили миграцията, каналджийството и Антикорупционния закон.

Още: Възход и падение: И Йончева мина под крилото на Пеевски

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес