ЕНП: Oтговорност на президента е ултранационалисти да не управляват България

1378
ЕНП: Oтговорност на президента е ултранационалисти да не управляват България
Снимка: БГНЕС

Резултатът от Консултативния съвет за национална сигурност при президента очертава пред страната ни неприятна тенденция, която вместо да намали изкуствено създаденото напрежение и несигурност, има риск да тласне страната в непредвидима и дори опасна посока. Това се казва в позиция на Единна народна партия (ЕНП) с председател Валентина Василева-Филаделфевс.

Призоваваме президента Плевнелиев да не връчва мандат за сформиране на кабинет на ксенофобски и националистически формации, за част от които има обосновано съмнение, че служат на чужди за страната ни интереси. Подобно управление може да постави под въпрос етническия мир в България, външно-политическата ориентация на страната, а на възлови позиции да се окажат хора с агентурно минало в бившите служби на комунистическия режим, добавят от ЕНП.

Разцепление в ГЕРБ: Според Павлова трябва да се подкрепи правителство на ПФ, според Горанов - не

"Ние преди две години предложихме коалиция на РБ и ПФ, те казаха "Няма да влизаме в нея, а само ще подкрепяме дадени решения". Това им ...

Такава стъпка в края на президентския мандат ще постави под въпрос голяма част от изявленията на президента и още по-неприятното е, че държавният глава може да се окаже в позицията на разединител на нацията. Ако в страната ни има реално разделение на властите, не е нормално да се очаква президентът да задълбочава кризата, създадена от министър-председателя, се казва още в позицията на ЕНП.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика