Евгений Кънев: В парламента са така - "Много исках, но нямах желание"

2306
Евгений Кънев: В парламента са така - "Много исках, но нямах желание"
Снимка: Личен архив

"В този парламент поведението на почти всички партии може да се опише с брилянтната максима "Много исках, но нямах желание".

Тя важи в пълна сила за Статуквото по отношение на всички законопроекти, които засягат властта на главния прокурор, службите или интересите на олигарсите на бившата власт", заяви икономистът Евгений Кънев с публикация в социалните мрежи.

"ГЕРБ се е фокусирал да пречи по всички линии с гласуване "против", като единствената им мисия ЗА е връщане на гласуването с бюлетините с цел уплътняване работното време на техните брокери, чието бездействие на последните избори им коства близо 200,000 гласа.

ДПС е в кръгова отбрана, като безцеремонно защитава всяко попълзновение срещу властта на главния прокурор или на почетния им председател. По стар ченгесарски "aberratio ictus", прилагат тактиката "олигарсите ни са по-добри от олигарсите ви", която изисква сказка за злодей - демиург на Задкулисието, с което те, разбира се, нямат нищо общо.

БСП, както вече и пеленачетата чуха, са "принципни и последователни", но това, което наблюдателните видяха е, че то се отнася само и единствено до актуализирането на пенсиите, като предизборен подарък с позив за благодарност в урните. В ключови моменти, когато трябваше да се състави кабинет, да се присъства на комисии или осигури мнозинство в пленарна зала - БСП винаги имаха "алиби" за отъствието си.

Но най-прикритата и затова зловеща роля имат ИТН. След толкова приказки как ще "борят" съдебната система, те се оказаха стената, в която се разбиха всички опити за нейната промяна. В предния парламент Ива Митева така и не намери време и възможност да вкара в пленарна зала поправките, а сега след толкова безпринципност и насилена гъвкавост по прилагане на правилата (спомнете си реакцията й по повод мандата за премиер на ИТН) сега реши да бъде пак принципна - и пак по отношение на поправките в законите за съдебната власт и НСО. А като знаем поведението й на "болонка на сценарист", разбираме и каква е "политическата воля" на въпросните сценаристи. Апропо, след ТВ демонстрацията на ИТН в един отбор с партиите на протеста, къде са подписите на ИТН за извънредно заседание?

По нито едно ключово гласуване ИТН не успя да се размине с ДПС. Сега явно бързината е да не стане това видно и с гласуването срещу главния прокурор в пленарна зала.

Промяна няма и не може да има, докато сенките на Прехода живеят в народните представители с конституционно мнозинство. А сенките на мислещи гласоподаватели продължават да ги избират отново и отново.", допълни той. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Делян Пеевски, председател на ДПС: Няма да допуснем България да бъде употребявана за вътрешнополитически цели в Северна Македония

Заради Пеевски BIRD.bg се отказва от европари: "Лицемерна Европа се ръкува с Мафията" (СНИМКИ)

Митов заговори, че Борисов може да е премиер за четвърти път

Кирил Петков се извини на избирателите с нов аргумент за ГЕРБ

Историк притеснен, че Северна Македония ще се нареди до Сърбия, Русия и Китай

Йорданка Фандъкова: Повече от половин година не виждам нищо ново в София

Румен Радев: Засилваме връзките си с българската общност в Косово

Британският министър на въоръжените сили иска засилване на сигурността в Черно море

Пеевски води делегация на ДПС на среща с европейски посланици

Ето какви възнаграждения ще получат членовете на изборните комисии за 9 юни

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика