X
 
 

Евтим Костадинов за ареста на сина му в ДФ "Земеделие": Калоян не познава Миню Стайков

2801 0
photo of Евтим Костадинов за ареста на сина му в ДФ "Земеделие": Калоян не познава Миню Стайков
Снимка: БГНЕС
"Срещу сина ми има повдигнато обвинение за длъжностно престъпление, но аз вярвам, че това което е станало не е в такава светлина, каквато е представена в публичното пространство." Това коментира в интервю за bTV Евтим Костадинов – председател на Комисията по досиетата.

Неговият син – Калоян Костадинов е зам.-шеф на фонд „Земеделие”. Заедно с още петима души той беше задържан при акция на акция на Специализираната прокуратура във фонда.

Мирослав Найденов: Може да бъде взета евроакредитацията на ДФ "Земеделие"

"Това е изключително лош сигнал към Европейската комисия, защото този зам.- директор беше назначен само преди месец и пое най-важният р...

Според прокуратурата има данни, че служители на ръководни позиции са информирали фирми, свързани с бизнесмена Миню Стайков.

Нарушенията са по две европрограми - "Развитие на селските райони" и Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор.

"Синът ми е зам.-директор на Фонда по-малко от месец, преди това е бил ръководител на работна група, която дава становища, а не взема решения за отпускане на пари по програми", обясни Евтим Костадинов. Той беше категоричен, че синът му не се познава с Миню Стайков и няма луксозен автомобил от него.

По думите на Евтим Костадинов, неговият син е сътрудничил на прокуратурата при разследването срещу бизнесмена за присвояване на евросредства.

170 земеделци получават над 1 млн. лв. за животните, болни от чума

Държавен фонд „Земеделие“ извърши първите плащания по помощта de minimis за общините в Ямболско и Бургаско, засегнати и огр...

Синът ми не е разпределял средства и не е споделял да му е оказван натиск, твърди още Евтим Костадинов.

Акцията във Фонд „Земеделие” беше извършена на следващия ден, след като беше предаден доклад след проверка на къщи за гости . Вероятно в този доклад има засегнати интереси”, заяви Евтимов и припомни, че синът му е работил по тези проверки.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители