Филиз Хюсменова стана "Евродепутат на годината"

7371
Филиз Хюсменова стана "Евродепутат на годината"
Снимка: БГНЕС

Евродепутатът и зам. - председател на групата на АЛДЕ Филиз Хюсменова получи наградата „Евродепутат на годината" на изданието на Европейския парламент „Parliament Magazine" в категорията "Заетост и социални въпроси". Хюсменова беше една от номинираните в тази област заедно с нейни колеги от Италия и Дания.

Престижната награда е учредена като признание за постижения на евродепутати, чиято работа има пряко отражение върху живота на европейските граждани. Победителите се определят след гласуване от всички членове на Европейския парламент.

Мария Габриел стана за втори път "Евродепутат на годината"

Зам.-председателят на Групата на ЕНП в Европейския парламент Мария Габриел бе удостоена с отличието „Евродепутат на годината 2016...

Наградата на Хюсменова е резултат от работата й по законодателни предложения и активността й по темите за правата на жените, равния достъп до майчино здравеопазване, равни условия за труд, мобилността на работещите в Европейския съюз, предаде Стандарт нюз.

„Наградата ми в областта на заетостта и социалните въпроси означава, че проблемите, по които работя са значими и че приносът ми за тяхното решаване е забелязан. Тя означава защитени права на европейците, а специално за българските граждани - че имат активно представителство в Европейския парламент", коментира Филиз Хюсменова.

По-рано зам.-председателят на Групата на ЕНП в Европейския парламент Мария Габриел също бе удостоена с отличието „Евродепутат на годината 2016" в категория „Развитие" на специална церемония в Брюксел. За нея това бе второ отличие.

Наградите на „Parliament Magazine" се връчват от 2005 г. Те са разпределени в 20 категории и оценяват работата, и приноса на евродепутатите в съответната политическа сфера.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика