Ген. Михов: Авторитетът на България ще падне, ако чужди самолети охраняват въздушното ни пространство

3533
Ген. Михов: Авторитетът на България ще падне, ако чужди самолети охраняват въздушното ни пространство
Снимка: БГНЕС

Депутатът от АБВ ген. Михо Михов заяви, че силно се безпокои от това добре чужди самолети да охраняват въздушното ни пространство, предаде БГНЕС.

Авторитетът на България, която е авиационна страна от 102 години, силно ще падне в близките години, смята Михов при такава опция. Има политици, които желаят да няма ударна авиация, при положение,че сме членове на НАТО - това прилича на Литва, Латвия , Естония и Словения, които никога не са имали авиация и авиационна школа, уточни той.

Ген. Михов: Съдебната реформа може да се получи, ако се тръгне от подготовката на юристите

„Съдебната реформа може да се получи, ако се тръгне от генезиса, от подготовката на юристите”. Това заяви в Ямбол ген. Ми...

На въпрос, когато започват военните действия в Сирия, кой е виновен, че охраняваме неадекватно въздушното си пространство, той отговори: не мога да направя силна връзка в геополитически план, където страни са Русия, САЩ, ЕС, Сирия и ИД. Да, има война. Надявам се това да е началото на края. Тази война трябва да завърши бързо с участието и дипломатическите, политическите и военни усилия и на САЩ, Русия и ЕС. Война има, защото има две налични условия – политическа цел, но и употреба на въоръжени сили и борба. Потърпевши са европейците и ЕС. Тези дни ще се разисква този проблем на високо ниво в Брюксел, припомни Михо Михов.

Ние трябва да усилим собствените си въздушни сили, да ремонтираме където и да било достатъчно бързо нашата изтребителна авиация, изрази надежда той.

Искането за оставка на военния министър ген. Михов коментира така: "Нямаме отработена позиция, чувал съм, че нашето ръководство в лицето на председателя и заместниците му отдавна са заявявали искане на такава оставка. От моята уста и от комисията това няма да чуете. Навярно и в нашата партия, на която не съм член, ще се разисква дали да подкрепим тази идея".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика