Ген. Михов: Съдебната реформа може да се получи, ако се тръгне от подготовката на юристите

5120
Ген. Михов: Съдебната реформа може да се получи, ако се тръгне от подготовката на юристите

„Съдебната реформа може да се получи, ако се тръгне от генезиса, от подготовката на юристите”. Това заяви в Ямбол ген. Михо Михов, депутат от АБВ, предаде кореспондентът на Радио „Фокус” - Сливен.

Михов беше категоричен, че не би следвало всеки новооткрит университет да „произвежда” юристи. „Още повече, ако произлизат от семейства от гилдиите, където корупционните практики и непочтените неща се известни на бъдещия магистрат”, посочи ген. Михов. Според него трябва в един университет с признати качества да се подготвят с държавна поръчка бъдещите магистрати на страната. Така, по думите на ген. Михов, ще се върне доверието на обществото и ще се установи справедливостта.

Пиле със зурла!

На Миков все прасенца му се привиждат. И винце! Онзи ден оприличи трудния консенсус за съдебната реформа на "прасе с крака на пиле". Ня...

„Позицията На АБВ ще бъде силно да се намали силно квотата, или влиянието на парламента с двете колегии- по отношение на съдиите и прокурорите Особено сме обезпокоени от квотата 6 на 6 в прокуратурата, където се счита, че влиянието на главния прокурор ще бъде значимо и той ще може да балансира всички проблеми”, посочи ген. Михов и допълни, че според АБВ главната промяна в съдебната система може да стане с разделянето на двете структури и тяхното професионално самоизбиране.

По отношение на законопроекта на кодекса за социалното осигуряване, който ще влезе в пленарна зала тази седмица и чийто двигател е вицепремиерът Ивайло Калфин, парламентарната група на АБВ, е силно заинтересована да бъде приет. Ген. Михов присъства на представянето на кандидатите на партията за кметове на общините Ямбол и Тунджа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика