Георг Георгиев: Прокремълската пропаганда, която идва от Румен Радев, е опасна и вредна за държавата

5285
Георг Георгиев: Прокремълската пропаганда, която идва от Румен Радев, е опасна и вредна за държавата
Снимка: БГНЕС

Не бих се дистанцирал от твърдение, че ще имаме собствен кандидат за кмет. С цялото ми уважение към проф. Лилков, работил съм с него, но все пак считам, че партията ни ще има и свои лица. Васил Терзиев не виждам коя демократична партия би го подкрепила, на база на неговото минало. Доста са въпросителните около потеклото и началото на бизнеса на този млад българин. Това заяви бившият зам.-външен министър и настоящ депутат от ГЕРБ-СДС Георг Георгиев пред БНТ. По думите му, сигналите които излъчва Васил Терзиев били противоречиви.

"Прокремълската пропаганда, която идва от президента Румен Радев, е опасна и вредна за държавата. Президентът Радев иска упорито да се дистанцира от всичко което прави нашата държава - последователен и реален партньор в НАТО и член в ЕС. Опитваме се да не се изразя прекалено крайно, защото смятам, че българската политика няма нужда от това противопоставяне. Президентът обаче го прави осъзнато и нарочно, и с определена цел, тази прокремълска пропаганда, която излиза от него и неговата администрация, защото и свързани с него други представители упражняват такъв тип говорене, е много опасна и вредна за държавата", каза още Георгиев.

Българи от Болград развяха украинското знаме на Рожен (СНИМКИ)

Българи от град Болград развяха украинското знаме на Рожен. Участниците, които са от три фолклорни колектива с бесарабски бълга...

Украйна настоява за война: Радев не го каза на Зеленски, а на Рожен (ВИДЕО)

И ако държавният глава, който трябва да е обединител на нацията и не само и да излъчва сигнали на най-високо ниво идващи от България, си позволява по подобен начин да петни репутацията на държавата ни - това вече не е проблем само на България, но и в целия регион в който искаме да се разположим като фактор на стабилност, добави още Георгиев. 

По-рано днес от президентството разпространиха позиция на президента относно войната в Украйна. Според нея конфликтът между Москва и Киев няма военно решение.

Украинското посолство отговори на Радев: Прехвърлянето на вината върху Киев е основна опорка на руската пропаганда

„Именно Украйна е тази, която най-много иска мира, и именно агресора настоява да води война!“. Такава позиция до медиите из...

В ГЕРБ вървят все още номинациите за общински съветници и кметове, каза Георг Георгиев. Той коментира и защо ГЕРБ-СДС получи най-много председателски места в парламентарните комисии през тази седмица.

"Партиите, които подкрепят евроатлантическата политика на кабинета логично избраха председателите на комисиите. ГЕРБ-СДС като първа политическа сила смятам, че е нормално да вземе най-много председателски места", коментира още Георгиев.

По думите на бившият зам.-външен министър бившият премиер Бойко Борисов напълно е заслужил позицията на председател на външната комисия към парламента. Георгиев напомни, че България е покрила критериите за Шенген още през 2012 година. Технически обаче са сегашните проблеми, действително свързани с границите и вътрешната политика. Според Георгиев това се е случило през последните две години.

"До края на годината смятам, че може да бъдем пълноправен член на Шенген на два етапа. Първо въздушно, после морско и сухопътно", каза още Георгиев пред БНТ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Премиерът с 11 000 лева заплата - на планина за Лазаровден и Цветница (СНИМКИ)

Прокуратура за предизборна употреба и бухалките на мутри и ченгета: Дълбоката държава през погледа на АКФ

"Асен Василев прибра 5,4 милиарда лева от енергетиката": Делян Добрев пак раздава присъди

Борисов: ПП фалшифицират документи, ще работя с тях само при доминираща роля на ГЕРБ

“Ченгеджийки номер“: Кирил Петков с първи коментар за фалшифицирането на документи

Главчев без заплата като външен министър, от каква сума се отказа

Ваня Григорова обвини Корнелия Нинова в манипулация

Бюлетините на вота за НС и ЕП - с различен цвят: Говори шефът на ЦИК

Симеон Славчев ще води листата на ляво-патриотичната коалиция „БСП за България“ в Разград

Атанас Атанасов: Готови сме да преговаряме отново с ГЕРБ, но без Пеевски на масата

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика