ГЕРБ има амбицията да увеличи присъствието си в местната власт

9534
 ГЕРБ има амбицията да увеличи присъствието си в местната власт
Снимка: БГНЕС

ПП ГЕРБ има амбиция да увеличи присъствието си в местната власт. Това каза пред журналисти в местността Смолянски езера зам.-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов, където се провежда състезание за Световната купа по планинско бягане за юноши и девойки младша възраст, предаде „Фокус”.

„Ние сме с амбицията да увеличим присъствието си в местната власт, като към настоящия момент имаме 94 кмета на общини, стремим се да бъдат над 100. Имаме 1601 общински съветници, стремим се да бъдат над 1700 и това означава, че партия ГЕРБ действително ще бъде основополагащата за развитието на регионите”, каза Цветанов.

ДСБ предлага Вили Лилков за кандидат-кмет на София

Предложението на националното ръководство на ДСБ е Вили Лилков да бъде кандидат за кмет в София, а водач на листата – Трайчо Тр...

По неговите думи там, където са направили съответните социологически изследвания, се вижда, че партията вече е изградила сериозни кадри по места и представителите на ГЕРБ както като народни представители така и като кметове в местната власт се ползват с уважение и авторитет сред избирателите, което означава, че партията не само като партия е водеща, но вече и представителите по места са водещи, което е много по-силна основа за бъдещето на партията и за развитието на държавата. Цветанов каза, че в момента по места текат номинациите, 25 юли е последният срок, в който трябва да приключат те. „Тези събрания, които са проведени към настоящия момент мога да заявя категорично, че около 97% от сегашните кметове ще продължат своя мандат, като това е оценка, която се дава не само от нашите структури, а това е желанието и на по-голямата част от местните хора по места. Така че ще имаме почти навсякъде потвърждение на всички кметове, които към настоящия момент са такива”, каза още Цветанов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика