ГЕРБ поиска срок за избор на главен съдебен инспектор до края на януари

14019
ГЕРБ поиска срок за избор на главен съдебен инспектор до края на януари
Снимка: БГНЕС

Парламентарната група на ГЕРБ официално поиска да бъде удължен срокът за избор на главен съдебен инспектор до края на месеца.

ГЕРБ не е против кандидатурата на съдия Веселина Тенева, а срещу процедурата, уточниха от партията на Бойко Борисов. Заради процедурата не е имало възможност да се проведе достатъчно добро изслушване на кандидатурите, смятат от партията с най-много депутати, предаде bTV.

ГЕРБ ще иска удължаване на срока за кандидатури за главен съдебен инспектор

Още утре, 8 януари, парламентарната група на ГЕРБ ще внесе в Народното събрание проект за решение за промяна на решението за процедур...

„В обществото се засилва чувството, че се действа задкулисно. Нещата изглеждат предрешени, а това не влияе добре дори на самия кандидат, който и да е той. Нямаме забележки по отношение на съдия Тенева, защото не се проведе достатъчно добро изслушване”, коментира Димитър Главчев.

Съдия Веселина Тенева стана известна като председател на съдебния състав, който не намери нищо нередно в хонорара на Ахмед Доган за хидроинженерните му услуги в размер на 2 млн. лева. В началото на седмицата Тенева трябваше да отговаря на въпросите на Етичната комисия към ВСС относно разследване на „Биволъ” за имотни сделки, свързани с нея. Информацията сочеше, че съдия Тенева е получила от майка си четири апартамента, след като преди това и ги е продала. Преди изслушването на Тенева се появиха и данни, че съпругът на Тенева – Георги Георгиев, също е замесен в доста изгодни заменки с имоти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика