ГЕРБ представи правителството, за което няма да се бори да е на власт (ВИДЕО)

7773
ГЕРБ представи правителството, за което няма да се бори да е на власт (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Месец преди изборите всички се заявявах за опозиция на партията на статуквото ГЕРБ, както ни определяха. От няколко дни самообявени за алтернативни партии отказват да поемат отговорност и решения. Бяхме свидетели на едноседмичен цирк с липсата на премиер, оттегляне и слагане на министри. Стана ясно, че никой не иска да носи отговорност. Стана ясно, че единствено и само политическа партия ГЕРБ осъзнава, че трябва да има стабилно управление. Чувства се липса на управляващи и наплив за опозиция. Това заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова при представянето на проектокабинета на партията, за който обаче няма да бъде търсена подкрепа и проучвателният мандат ще бъде веднага върнат. Мандатът ще бъде връчен днес, 20 април, в 9:30 часа в президентството.

Безспорно ситуацията е толкова нелепа, че първият и вторият на изборите не желаят да управляват, а петите и шестите искат, настоя Атанасова. Според нея, всички извън ГЕРБ са се сговорили и това си личало от разпределението на парламентарните комисии в 46-тото Народно събрание. В сговора било и ДПС, защото получило икономическата комисия в парламента.

Политолози: Все по-малки са шансовете за съставяне на правителство

Президентът Румен Радев проведе допълнителни консултации с парламентарните групи за връчване на мандат за съставяне на правителство. Сл...

Визията на ГЕРБ - кандидат за премиер е Даниел Митов, вицепремиер е Томислав Дончев, Румен Христов е МВР министър, Екатерина Захриева е МВнР министър и отговарящ за правосъдната реформа, Кирил Ананиев е финансов министър, Радомир Чолаков е министър на правосъдието, министър на труда и социалната политика е Деница Сачева, здравен министър е проф. Костадин Ангелов, министър на културата е Любен Дилов-син, министри на икономиката и енергетиката са Жечо Станков и Делян Добрев, спортен министър – Красен Кралев.

Нямаме възможност за конструктивен разговор, такава е ситуацията, обясни Даниел Митов. Според него обаче, така не можело – защото идват кризи. Без разговори с ГЕРБ-СДС правителство не може да има, убеден е той.

"Омразата е много опасна политическа алергия", заяви Томислав Дончев. "Омразата първо ражда омраза, върху нея не може да се гради нищо, това не е кауза - това е липса на кауза", добави той. "Хипотетичната коалиция на омразата не може да произведе нищо", каза Дончев. Според него, избирателите не били пратили който и да е в Народното събрание, за да се кара на някого. Той видя фундаментална заплаха за демокрацията, защото има умишлено противопоставяне на обществени групи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Геновева Петрова: Очаква се интересна кампания, но със същите резултати

Росица Матева: Не очаквам хаос на изборите

Главчев: До 15 май изплащаме на земеделците парите по украинската помощ

ПП-ДБ внася искане за освобождаването на Росен Желязков

Румен Радев: Депутатите да проверят защо капацитетът по договора с "Боташ" остава неизползван

Без пенсия за репресирани: Комисия в парламента отхвърли идеята на ГЕРБ и ДПС

Асен Василев не е получавал призовка за разпит (ВИДЕО)

Петър Витанов обяви, че няма да се кандидатира за евродепутат

"Министерството не е хан": Асен Василев отрече да се е срещал с обвинените в контрабанда

Имало ли е натиск в "Митниците"? Дългогодишен служител проговори пред временната комисия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика