ГЕРБ внася референдума на Слави в парламента

4474
ГЕРБ внася референдума на Слави в парламента
Снимка: БГНЕС

Парламентарната група на ГЕРБ ще внесе проекторешение в Народното събрание трите въпроса от референдума да бъдат въведени в законодателството без промени. Това обявиха на брифинг от ръководството на парламентарната група на партията.

Според председателя на правната комисия Данаил Кирилов до 16 декември трябва да бъде внесен докладът на комисията за второто четене на трите точки.

Окончателно: 12 000 гласа не достигат референдумът да стане задължителен

12 027 гласа не стигнаха националният референдум да мине прага от 3 500 585 гласували и да стане задължителен. Това сочат окончателните...

Предложението относно партийните субсидии е за 1 лев на получен глас, макар, че преди ден премиерът Борисов се обяви за нулева субсидия.

„Следваме волята на народа, такава каквато беше заявена“, обясни Кирилов.

„Съобразили сме се изцяло с резултатите от проведения референдум. Оттам нататък всеки народен представител ще може да внесе своите предложения“, обясни Димитър Главчев, зам.-председател на ПГ на ГЕРБ.

Възможно е в последствие ГЕРБ да внесе своето предложение за 0 лева на глас партийна субсидия, както и свой вариант за въвеждане на мажоритарна изборна система.

Протест пред ЦИК заради неяснотите около референдума

Протест пред Централната избирателна комисия се проведе тази вечер. Поводът - неяснотата около резултата от референдума, иницииран от С...

Депутатът от партията на премиера Десислава Атанасова коментира, че това е демонстрация, че ГЕРБ е била последователна в политическите си послания и тогава, когато народът е давал ясни знаци, от ГЕРБ ги разчитали.

„Можем да чуем вота на суверена, първите сме и призоваваме колегите си народни представители това да бъде основната тема на дебат до края на този парламент. ГЕРБ е инициирала дебата за електронното гласуване, а сега дебата по тези три въпроса, така както народът е изразил своята воля. ГЕРБ е последователна. Неведнъж сме променяли правилата така, както са искали гражданите и гражданското общество в България и чужбина“, каза Атанасова.

„Не се страхуваме от вота на българите. Готови сме да им дадем възможност да го изразяват”, категорична бе тя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика