ГЕРБ внесе предложение за замразяване на депутатските заплати, Манолова одобри

18445
ГЕРБ внесе предложение за замразяване на депутатските заплати, Манолова одобри
Снимка: БГНЕС

Предложение за замразяване на депутатските заплати внесе парламентарната група на ГЕРБ.

Като мотив за предложението от партията на Бойко Борисов сочат, че "са се почувствали неудобно" от увеличението на депутатските надници. То е 354 лева т.е. повече, отколкото една минимална работна заплата в България.

Шефът на столичната „Топлофикация” взима между 2600 и 3000 лв.

В опит да докаже, че „Топлофикация” София инвестира в доверието на клиентите си, шефът на дружеството Стоян Цветанов показа...

"Няма как, гледайки как работи този парламент, човек да не изпита неудобство изведнъж пък да му се увеличи заплатата, а като направим съпоставка с 354-те лева, с които се увеличава заплатата, и като направим съпоставка с 4-5-те лева, с която се увеличава пенсията и то от месец юли, като сравним с минималната заплата, която е 340 лв., всеки може да си направи сам изводите. Ние чувстваме неудобство."

Минути след внасянето на предложението заместник-председателят на Народното събрание Мая Манолова коментира, че тя също е съгласна да има замразяване на възнагражденията, както през последните четири години. Манолова обаче поиска замразяване и на възнагражденията на министрите.

„Трябва да се прецени по какъв начин това се отразява и на заплатите в други сектори. Лично според мен, в тази си част решението на парламента може да бъде преосмислено. Да, за заплатите на депутатите безусловно, но за останали групи, чиито заплати са вързани заедно с депутатските, може да се помисли”, посочи Манолова, цитирана от Агенция "Фокус".

„Трябва да се прегледа кого би засегнало. И на министрите трябва да бъдат замразени. Трябва да се прецени за другите групи. Безспорно доходите на българските граждани се повишават – това е факт по време на управление на правителството на Пламен Орешарски”, обясни тя.

Заплатите на полицаите се увеличават с над 5%, Йовчев не вижда "чак толкова" служители на МВР пред НС

Предвижда се увеличение на заплатите на полицаите с повече от 5%. Това съобщи финансовият министър Петър Чобанов, предаде БГНЕС. Все ...

Досега, през последните четири години т.е. от 2010 година насам депутатите неизменно замразяваха заплатите си на кота 2196 лева на месец. През миналата година имаше размразяване за кратко, но тогава ГЕРБ реагираха бързо и отмениха решението. Заради вдигането на заплатите на народните представители "Ранобудните студенти" днес организират протест пред Министерския съвет.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика