Герджиков: Не бива да допускаме скъсване на отношенията с Турция

1433
Герджиков: Не бива да допускаме скъсване на отношенията с Турция
Снимка: БГНЕС

Има известно напрежение между България и Турция, заяви в Русе служебният премиер Огнян Герджиков по повод предизборния клип на ДОСТ с участието на турския посланик Гьокче. Премиерът коментира, че подобни опити за несъвсем коректно отношение в предизборния период не са добри.

„Силно се надявам да не се стига до крайни мерки като скъсване на дипломатически отношения, това не можем и не бива да допускаме, две съседни страни“, каза още Герджиков.

Герджиков подари рози на женската половина от кабинета по случай 8 март

В началото на днешното правителствено заседание служебният премиер Огнян Герджиков подари рози на женската половина от кабинета по случ...

Actualno.com припомня, че вчера (9 март), само няколко дни след като посланикът на Турция у нас Сюлейман Гьокче бе повикан на разговор във външното министерство заради призивите на Анкара българските изселници да гласуват за ДОСТ, Турция реши да отвърне. "Призоваваме Република България да се откаже от практиките, които са насочени към ограничаване на политическите права на малцинствата в страната и по същина противоречат на основаващата се на правила европейска система", заяви говорителят на министерството на външните работи на Турция Хюсеин Мюфтюоглу.

На срещата в Русе по отношение на подготовката на изборите Герджиков сподели, че тя върви много системно и има създадена много силна организация. Има обаче и сигнали за купуване на гласове, предаде БГНЕС. „Първите сигнали дойдоха от Северозападна България, вземат се мерки. Също така в Югоизточна България има такива сигнали, превантивна дейност се провежда много сериозна. Всичките структури са мобилизирани, включително ДАНС и другите силови ведомства, тъй като трябва да се покаже решимост за борба с това изключително грозно явление – българи да си продават гласовете за пари. Това е нещо, което е недопустимо за една европейска държава“, бе категоричен премиерът.

На въпрос има ли политически смени в институциите, Герджиков отрече подобно нещо. „Ние не сме политическо правителство. Но там, където заварваме недобри неща, там се мъчим да намерим по-добрите кадрови решения, още повече, че никой не е абониран за директорски постове“, каза още той.

В Русе премиерът имаше среща с кметове от региона във връзка с подготовката на изборите, както и среща с ръководството на Русенския университет, който предстои да открие филиал във Видин. Утре Огнян Герджиков ще посети ГКПП „Дунав мост“, където ще се срещне с ръководствата на Гранична полиция и Митницата, а по-късно ще отиде и до Басарбовския скален манастир.

Герджиков: Вече има сигнали за купуване на гласове

До мен вече стигат сигнали, че на места са тръгнали емисарите с торбите. Съответните служби са информирани и инструктирани. Превантивна...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Ваня Григорова похвали Нинова за лявото обединение, но листите вече били формирани

ГЕРБ: Подкрепяме проекта за изграждането на държавна национална детска болница

Кирил Петков: Не съм разпитван, не вярвам на ДАНС и прокуратурата

ПП-ДБ дава на прокуратурата и ДАНС решението за частна детска болница

Пеевски: Служебното правителство незабавно да отмени решението си за частната детска болница

ПП изключи депутата Стоян Георгиев

Радев призова кабинетът да преосмисли решението за частна детска болница

Йотова критикува и частната детска болница, и промените в хазарта

Много войводи, малко четници: Станишев за разделението в ляво

Радев: Без социална справедливост всяко общество е обречено на несигурност

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика