Гешев с пример за липса на диалог: Прокурор и полицейски началник се срещат в секретна квартира, за да работят

4164
Гешев с пример за липса на диалог: Прокурор и полицейски началник се срещат в секретна квартира, за да работят
Снимка: Actualno.com

Апелативен прокурор и директор на ОДМВР във Варна са срещат нелегално в секретна квартира, за да могат да вършат работа по дела, за да не бъде уволнен директорът.  Това каза главният прокурор Иван Гешев.  Той се срещна с парламентарната група на ГЕРБ-СДС. Срещата му идва след като изпрати писма до всеки един от новите 240 народни представители и ги призова за дебат за съдебна реформа. 

ОЩЕ: Гешев съветва политиците да чуят експертите, а не да "бъркат със селскостопански уред в ядрен реактор" (ВИДЕО)

Гешев каза, че прокуратурата е загрижена от ситуацията, в която се намира българската правоохранителна система. "Моето разбиране, а и на всеки ,който има усещане за държавност, е че между институциите и отделните власти, трябва да има взаимодействие. Няма как да има отделни власти, които не си взаимодействат. Това би означавало да няма държава или да има няколко вида държави", каза още Гешев. 

Той заяви, че част от това взаимодействие е диалогът с народните представители. Според него няма как да има прогрес в борбата срещу престъпността без институциите да взаимодействат и да си говорят. 

Главният прокурор отчете, че дори по времето на някои министри на вътрешните работи, които се дават за отрицателен пример, съответните главни прокурори, не е имало липса на каквато и да е комуникация между полиция и прокуратура.

Гешев каза още, че е административен ръководител на административни ръководители, а съответните решения взимат конкретните прокурори. "Ние сме наясно с проблемите в прокуратурата. Аз съм наясно с проблемите в прокуратурата. Не желая да се оправдавам с нашите проблеми с проблемите в другите правоохранителни органи", каза още той. Според него един от проблемите е формализмът. 

Председателят на ПГ на ГЕРБ - СДС Десислава Атанасова приветства главния прокурор Иван Гешев и неговите заместници. Според нея една от темите са спешните законодателни промени по отношение на Наказателния кодекс и Наказателно-процесуалния кодекс. 

ОЩЕ: ГЕРБ можем да бъдем моторът на бъдеща съдебна реформа

"Втората голяма тема в контекста на последните решения на Венецианската комисия ще бъде обсъждане на законодателни решения в частта отговорността на главния прокурор. Третата тема всъщност е нашата визия част от нашата предизборна програма, с която не съм сигурна, че вие или вашите колеги са се запознали. Тя ще бъде представена от колегите. Всички законодателни мерки, които ние предлагаме са насочени към бързина на процеса, към очаквана справедливост от българските граждани", каза Атанасова. 

Междувременно Даниел Митов от ГЕРБ каза, че прокуратурата е простила на бившия премиер, когато е нарушил Конституцията и е подал документи с невярно съдържание, а Гешев му отговори, че не той е простил на Кирил Петков, защото не разполага с процесуални възможности за индулгенции.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Предизборно: По 100 лв. месечно отгоре за храна в МВР

„Левицата“ представи водачите си за двата вида избори на 9 юни

Христанов: Притеснява ме как Кирил Петков заклеймява медии за това, че са част от мафията

НСО опроверга Денков за преустановената охрана

Минчев отрича да е замесен в "Да запазим Корал"

Прокуратурата реагира с 8 месеца закъснение по скандала с Кирил Петков и "Да запазим Корал"

Денков: Пеевски подвикваше на Желязков какво да прави

"Удар по ГЕРБ и ДПС": Напуснала ПП-ДБ партия подкрепи последното вето на Радев

Съдят Кирил Петков за клевета заради Румен Николов - Пашата

"Важно е да върнем доверието в машините за гласуване:" Започна въвеждането на устройствата (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика