Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Главчев: Няма как да останем глухи и слепи за това, което искат от нас

22 май 2024, 11:10 часа • 2998 прочитания

Ние имаме кратък хоризонт като служебно правителство, но няма как да останем глухи и слепи за това, което искат от нас българските граждани.

Това обяви преди началото на днешното редовно заседание на служебното правителство премиерът Димитър Главчев.

"На матурите по БЕЛ се падна една притча - "Приказка за стълбата". Смятам, че е подходящо в навечерието на един от най-светлите празници - 24 май - всички да си я припомним, защото тази великолепна творба на Христо Смирненски се отнася до всеки един от нас", каза още министър-председателят, а пред всеки един от министрите имаше оставено копие с разпечатан разказа.

Още: Кабинетът развърза кесията: 80 млн. лв. отиват за заплати в университетите 

"Много добре се случиха нещата и с академичния състав - по 290 лв. е увеличението на човек, общо отпуснахме 80 милиона лева. Това показва какво е отношението ни към тази общност и е добре, че точно за 24 май се случва всичко това", обясни Главчев, визирайки протеста на академичната общност и постигнатата договореност за отпускането на средствата по бюджета за тази година.

Преди началото на заседанието пък Главчев поиска от министъра на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова да извърши незабавна проверка във връзка с информацията за асфалтирана част от път в района на Аксаково, където преди дни имаше тежка катастрофа с автомобил на НСО с участието на политически лидер.

Още: Главчев се зае да проверява катастрофата с Кирил Петков: Разпореди проверка на асфалтирания път

Министър-председателят очаква в спешен порядък писмените обяснения на министъра, както и какво наказание ще бъде наложено на отговорните за вземането на това решение.

Ивайло Илиев
Ивайло Илиев Отговорен редактор
Новините днес