X
 
 

Главчев става председател на НС до изборите

998 0
photo of Главчев става председател на НС до изборите
Снимка: БГНЕС
С моя заповед от 3 октомври тази година, непосредствено след внасяне в ЦИК на моята кандидатура за президент на Р България и на Пламен Манушев за вицепрезидент като екип, излъчен от партия ГЕРБ, съм упълномощила Димитър Главчев, зам.-председател на НС от партия ГЕРБ, да изпълнява правомощията и задълженията на председател на Народното събрание за времето от регистрацията на нашата президентска двойка в ЦИК до обявяване на резултатите от изборите за президент и за вицепрезидент на Р България.

Това каза на брифинг в парламента председателят на НС и кандидат за президент на ГЕРБ Цецка Цачева, предаде Фокус.

„С колегата Манушев считаме, че не е коректно по време на предизборната кампания, която стартира на 6 октомври тази година, ефективно да изпълнявам правомощията си на председател на НС, тъй като това поставя в неравностойно положение останалите кандидат-президентски двойки“, посочи тя.

Цачева: Бих могла да се справя добре с отговорностите на президент

Тръгнах с доверието на моите приятели и съмишленици и с доверието на хората в ГЕРБ. Това ме кара да поискам доверието и на хората извъ...

„Без да губя качеството си на председател на НС, до обвяването на резултатите от изборите няма да изпълнявам функциите си на председател, за което време ще отсъствам от НС, тъй като ще участвам в предизборна кампания“, обясни Цецка Цачева.

„Ако има ситуация в парламента, която налага отговорно и важно гласуване - всеки един от нас, народните представители, които участваме в тази кампания, сме в правото си по закон да участваме в това гласуване“, каза още тя.

Цачева допълни, че възнаграждението, което би получила като действащ председател на НС, ще дари на черкаските баби, тъй като им е обещала подкрепа.

„Народните представители нямат право на неплатен отпуск, но заявих, че няма да присъствам в НС и няма да изпълнявам функциите си, нито на народен представител, още по-малко на председател“, уточни тя.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители