Готови са 133 километра от оградата по границата ни с Турция

4335
Готови са 133 километра от оградата по границата ни с Турция
Снимка: БГНЕС

133 километра от оградата в момента са готови: останаха частта в района на Бургас и Хасково, които са по поречията на реките. Малко по-тежък е теренът там, но ще бъде построен. Това заяви министърът на вътрешните работи Валентин Радев. 

Имаме уверенията на областните управители, които управляват тези процеси, че строителството ще завърши в най-скоро време. България се справя много добре като външна граница.

Валентин Радев: Нинова всява страх. Ние имаме международна подкрепа

“В България има проблем с мигрантите, но той не е такъв, какъвто в други европейски държави. Корнелия Нинова всява страх. Ние има...

Натискът по границата намалява многократно, между 8 и 10 пъти. Ще продължим този натиск да го няма. Един-двама души се опитват да минат границата, което е много ниско ниво на натиск, стана ясно от думите на Валентин Радев в ефира на БНТ.

Надявам се, че ще имаме добра политика на съседство с турските ни колеги, дано продължи това добро взаимодействие. Много е важно с какви средства ще бъде пазена границата. Това са стотици километри, коментира още вътрешният министър.

Кадровият въпрос в МВР

Над 500 конкурса има обявени за полицаи. Особеното е, че точно тези полицаи, които са на улицата, там е най-голямата част от недокомплекта в системата, разкри Валентин Радев.

Валентин Радев: Не мога да си представя военните на границата да са без оръжие

"Не мога да си представя военнослужещите да са без оръжие на границата. Те без оръжие – кои са те? Трябва да имат и патрони в оръ...

Ще бъде продължена програмата за сътрудници в МВР. Ние търсим точно такива бивши колеги, които са работили под пагон, те са готови. Хората идват на работа. Най-важно е възнаграждението, най-важна е кариерата. Хората трябва да се чувстват сигурни и със самочувствие. Ще се опитаме да направим така, че да има желаещи да работят в системата, включително и пътни полицаи, където е най-големият проблем, коментира още Радев.

Битовата престъпност

Битовата престъпност никъде не е решена. Справедливо обществото насочва вниманието си към нея. Много е важно обществото да има доверие в полицаите, отбеляза Радев. Ще направим така, че минимум 1000 полицаи ще заемат незаетите щатове. Ще се опитаме да надградим всичко, което е било полезно и е било правилно, уточни вътрешният министър. 

​Валентин Радев обяви, че се е спрял на Младен Маринов за главен секретар на МВР най-вече заради резултатите, които е постигнал. Стана ясно, че вече има човек, който да поеме ръководството на СДВР, но Валентин Радев не пожела да спомене името му. ​Радев каза, че Пътна полиция ще получи нови 60 патрулки, които са оборудвани с всичко необходимо за работата на полицаите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика