Гражданската квота на РБ ще гласува "въздържал се" за Кунева

2337
Гражданската квота на РБ ще гласува "въздържал се" за Кунева
Снимка: БГНЕС

Народните представители на Реформаторския блок от гражданската квота ще гласуват „въздържал се” за всеки кандидат за министър на образованието непредставил концепция и неполучил одобрението на Гражданския съвет.

Това се казва в позиция, оповестена късно снощи след заседанието на Петър Славов, Мартин Димитров, Гроздан Караджов, Иван Кирилов Иванов и Станислав Иванов.

Танев е подал оставка, гласуват кандидатурата на Кунева в сряда

Министър-председателят Бойко Борисов приема излъчената от Реформаторския блок кандидатура на вицепремиера Кунева за министър на образ...

Номинацията на Кунева за министър ще бъде гласувана в пленарна зала в сряда. Вчера бе съобщено, че премиерът Борисов приема кандидатурата и ще внесе номинацията в парламента.

В оповестената от Гроздан Караджов позиция по повод номинацията на настоящия вицепремиер Меглена Кунева, в която нито веднъж не е назована поименно, се казва: „Непартийните членове на Гражданския съвет оценяваме високо постигнатото в изпълнение на Програмата на Реформаторски блок в сферата на образованието и науката”.

Те отбелязват, че „До този момент пред Гражданския съвет не е представена кандидатура за министър на образованието и науката и концепция за управление на сектора, съгласно принципите и процедурите за номиниране на кандидатите за изборни длъжности приети от Реформаторския блок”.

В заключение петимата депутати заявяват, че: „Народните представители на Реформаторския блок от гражданската квота ще гласуват “въздържал се” за всеки кандидат непредставил концепция и неполучил одобрението на Гражданския съвет”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика