Гюнай Хюсмен създаде "Движение Независимите"

9048
Гюнай Хюсмен създаде "Движение Независимите"
Снимка: БНР

Независимият народен представител Гюнай Хюсмен създаде Граждански "Движение Независимите".

Учредителното събрание на сдружението с нестопанска цел бе днес в заседателната зала на Общинския съвет в родния град на депутата Исперих.

В раждането на новия национален политически проект се включиха независимият народен представител Муса Палев, бившият независим депутат Гюнай Сефер, кметът на Исперих Бейсим Руфад, на община Гърмен - Минка Капитанова, бившият кмет на Кубрат Ремзи Халилов, Исмаил Селим - зам.-кмет на Ветово, Фатме Селим, независим общински съветник в Разград, Ганчо Неделчев - общински съветник в Силистра, общински съветници от Белица, Рибново, представители от Лозница и други, предаде БНР.

"Движение Независимите" няма да се занимава с политика, увери Гюнай Хюсмен. Той уточни, че до идеята за създаването на организацията се е стигнало, след като много хора, които са били във властта, са останали разочаровани от нея.

И Хюсмен, и Муса Палев бяха категорични, че ще работят в полза на хората, независимо от тяхната партийна и етническа принадлежност. Една от основните цели на "Движение Независимите" ще бъде да насочат усилията си в усвояването на европейски средства с цел подобряване живота на гражданите по места. Предстои избор на ръководство и устав на сдружението с нестопанска цел.

В края на януари 2015 г. Гюнай Хюсмен беше изключен от ДПС. 

Причината беше, че е използвал преференциален вот на изборите, въпреки че е имало джентълменско споразумение в ДПС да не се използва преференцията. "Градската структура потвърждава решението на централния съвет за неспазване на устава и на джентълменското споразумение. Хюсмен се наказва заради преференциалния вот. Той е спечелил доста гласове като ръководител на общинската организация, но не знаем защо постъпи така. В партията има дисциплина и щом това е решението на централното ръководство, той е длъжен да го спазва", обясни бившият председател на Общинската организация на ДПС в Исперих Дахил Дахил.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика