Христо Иванов се оплака, че БНТ и още две телевизии го спрели да говори за "Булгартабак"

2955
Христо Иванов се оплака, че БНТ и още две телевизии го спрели да говори за "Булгартабак"
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински

За "похлупак от мълчание" относно "Булгартабак" заговори лидерът на "Да, България" и бивш правосъден министър Христо Иванов. Причината – наложено медийно мълчание. Това и липсата на анкетна комисия в парламента, която да проучи дали има контрабанда от "Булгартабак" през Турция към Близкия изток провокира "Да, България" да създаде собствена комисия - "Контрабандтабак", в която са поканени всички, които разполагат с информация за задкулисието около "Булгартабак". Поканата е отправена към партньорите на партията "от демократичната общност".

С определението за медийно мълчание, Иванов визира конкретно сутрешния блок на БНТ, където е бил поканен да говори по темата, но гостуването му било отложено за неопределено време, защото имлао нещо по-спешно за отразяване. Днес, 7 декември, в сутрешния блок на националната телевизия, в най-гледното време (между 08:00 и 08:30 часа) гостуваха депутатите от БСП и ГЕРБ Славчо Велков и Маноил Манев, които дискутираха последните политически противоборства между двете партии, с акцент върху изслушването на Бойко Рашков за "масовото подслушване".

Христо Иванов: Къде са собствениците на "Булгартабак"? Къде е Пеевски?

"Пред офиса на „Да, България!“ днес (6 декември) дойдоха част от протестиращите, организирани от „Булгартабак“,...

Иванов е сигурен, че това не е случайно: "И ако някой има съмнение за какво става дума, да добавя, че вчера имахме сходни ситуации с още две телевизии. Точно този похлупак от мълчание и страх позволява на цялата схема около "Булгартабак" да съществува с години. Позволи и ще позволява и други подобни казуси – АЕЦ Белене, КТБ, другите гнили ябълки в банковия и застрахователен сектори, черната дупка в здравеопазването…"

Бившият правосъден министър се обръща към работещите в "Булгартабак", като повтаря вчерашните си думи, по време на протеста на служителите на цигарения холдинг – ние не сме ви врагове. "Видях хора които мафията държи в унизителна бедност и подчинение, трови с кална пропаганда и лъжи, ограбва плодовете на техния труд и бъдещето на децата им. Някои от тях сигурно бяха убедени в клеветите и ругатните от раздадените им надписи, от плакатите по стените на София и от страниците на Пеевската машина за лъжи. Някои вярваха, че ние заплашваме техните работни места, че обвиненията в контрабанда са насочени срещу тях, и дюдюкаха с убеденост. Това, което националната телевизия не ми позволи да им кажа днес, е че ние искаме всичко, което искат и те за себе си: нормална работа, в нормална компания, в свободна и правова държава. Ние искаме "Булгартабак" да има нормален инвеститор с пазарна стратегия, а не анонимен криминален феодал, който източва дружеството и поетапно ликвидира работните места. Искаме служителите да работят и получават адекватно възнаграждение със защитени трудови права, а не да ги държат в зависимост и да ги принуждават да участват в организирани протести като жив щит и да им казват кога да говорят, кога мълчат, и как да гласуват".

За финал Иванов е категоричен: "Искаме Пеевски и подобните му да не могат да прехвърлят петното на своите престъпления върху невинни хора, както видяхме да се случва това вчера в центъра на София".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Назначиха нов заместник-министър на иновациите и растежа

Геновева Петрова: Очаква се интересна кампания, но със същите резултати

Росица Матева: Не очаквам хаос на изборите

Главчев: До 15 май изплащаме на земеделците парите по украинската помощ

ПП-ДБ внася искане за освобождаването на Росен Желязков

Румен Радев: Депутатите да проверят защо капацитетът по договора с "Боташ" остава неизползван

Без пенсия за репресирани: Комисия в парламента отхвърли идеята на ГЕРБ и ДПС

Асен Василев не е получавал призовка за разпит (ВИДЕО)

Петър Витанов обяви, че няма да се кандидатира за евродепутат

"Министерството не е хан": Асен Василев отрече да се е срещал с обвинените в контрабанда

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика