И Радев се притесни: Няма достатъчно информация за сделката за ЧЕЗ

4334
И Радев се притесни: Няма достатъчно информация за сделката за ЧЕЗ
Снимка: Президентство

Президентът Румен Радев изрази загрижеността си от липсата на достатъчно информация, както и на прозрачност в процеса на придобиване на активите на ЧЕЗ. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

На работна среща на "Дондуков" 2 Радев е обсъдил с председателя на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван Иванов актуални въпроси в енергийния сектор, сделката за закупуване на активите на ЧЕЗ в България от компанията "Инерком България", както и отговорностите на КЕВР по закона за енергетиката.

Данъчните проверяват сделката за ЧЕЗ

Националната агенция за приходите (НАП) е започнала проверка на сделката за закупуването на българския бизнес на ЧЕЗ от страна на "Ин...

Президентът е категоричен, че българските институции трябва с действията си да гарантират защитата на обществения интерес и на държавата в този случай.

В същото време от "Да, България" поискаха Радев да свика Консултативния съвет за национална сигурност заради сделката за ЧЕЗ. От там поискаха България да наложи координиран политически и институционален курс към убеждаване на правителството на Чешката република да се откаже от финализирането на тази сделка и рестарт на процедурата.

В позицията на партията се допълва, че координацията може да се извърши от нарочна парламентарна комисия. "Изключително важно е президентът да посредничи при формиране на политически консенсус, че за нов енергиен министър може да бъде избрана единствено фигура, която е в състояние да гарантира провеждането на подобен курс на действие", се казва още в позицията.

Нинова поискала среща с посланика на Чехия за продажбата на ЧЕЗ

Лидерът на БСП Корнелия Нинова е поискала среща с посланика на Чехия Душан Щраух, на която ще връчи писмо до чешкото правителство с въп...

От "Да, България" искат също да бъде публикуван пълният протокол от разговорите между премиерите на България и Чехия Бойко Борисов и Андрей Бабиш в София на 22 януари с оглед осветляване на реалната роля на българския министър-председател по казуса.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика