И Сидеров подхвана "Аз не съм Шарли", иска да кажем на Кери, че не сме васали

25350
И Сидеров подхвана "Аз не съм Шарли", иска да кажем на Кери, че не сме васали
Снимка: БГНЕС

След като тази сутрин лидерът на НФСБ Валери Симеонов подхвана референ "Аз не съм Шарли", бившият му съюзник и лидер на "Атака" Волен Сидеров направи същото - в изказване по време на днешното заседание на Народното събрание.

"Никога по никакъвначин посмъртно не мога да кажа „Аз съм Шарли“. Аз съм антишарли, защото тази подигравка с религията е най-големият грях, който човек може да си трупа върху съвестта. Разбира се, аз не оправдавам тероризма. Но пак ще повторя, чий е този тероризъм? Той не е на Корана. Той е на американските и израелските политики", категоричен бе председателят на "Атака".

Сидеров ще пита Борисов дали крепим "фашистката хунта" в Украйна с оръжие

Клип, в който е показано как по автомагистрала "Хемус" автовози пренасят военни автомобили за Украйна през България, е бил излъчен в пр...

Сидеров се обърна към политическия елит и попита докога ще реагира инфантилно и няма да направи истинската оценка на това, което става в света, защото то засяга и България. Той беше категоричен, че от тези 7500 бежанци, които ще ни връщат, има опасни терористи, които могат да действат у нас, ако им се нареди. „И те ще действат, защото политиката на САЩ е антиевропейска”, смята той.

Сидеров се обърна към управляващите и ги призова да кажат ясно на държавния секретар на САЩ Кери, на Виктория Нюланд и на британския външен министър, че не желаем да бъдем васали. „Утре, когато дойде Кери, държавен секретар на САЩ инеговата заместничка госпожа „Майната му на Европейския съюз”, и когато дойде британският външен министър, кажете им, че България не иска да бъде васал на тази политика. Направете го и ще имате заслуга към българския народ. Не го ли направите, ще вкарате България в огромни проблеми“, предупреди Сидеров.

Той е категоричен, че Джон Кери идва, за да ни направи плацдарм във войната срещу Русия; за да ни принуди да вкараме ГМО; да ни накара да започнем добив на шистов газ. „Той не идва за да повдига стандарта на българина, да му намали тока или да субсидира България с няколко милиарда, както САЩ дава на Израел всяка година. Кери идва, за да вкара България в беди и проблеми и отговорът на българските държавници трябва да бъде: „г-н Кери, ние не искаме да водим тази политика“. „Ако го направим, аз ви казвам, ще спечелите уважението и признателността на българите. Ще влезете в историята. Длъжен съм да призова без грам да влагам зложелателство, ревност или някакво негативно отношение - откажете на Кери това, което утре ще ви предложи. Запазете суверенитета на България. Кажете, че ние сме европейска държава. Кажете му, че ние не искаме да воюваме с Русия. Кажете му, че не искаме санкции срещу Русия. Кажете му, че не искаме Трансатлантическото споразумение, защото то е лошо за нас и не искаме разработки на шистов газ, защото това е вредно за България. Тогава ще бъдете истински български държавници. Ако не го направите ще останете васали на колониалните господари и това ще вкара България в още по-дълбока мизерия и проблеми”, завърши Сидеров.

 

Сидеров: Атентатът е театър, журналистите може да не са убити

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров заподозря Щатите в конспирация по отношение на случилото се в Париж. Подозренията на Волен Сидеров се ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика