Ива Митева: Няма да има извънредно заседание на НС в понеделник

2675
Ива Митева: Няма да има извънредно заседание на НС в понеделник
Снимка: БГНЕС

„Смятам, че заплахата срещу живота ми и този на майка ми има политически мотив и е свързана с промените в закона за НСО“. Toва заяви председателят на 46-о Народно събрание Ива Митева пред БиТиВи.  

Тя обясни, че сигналът е подаден по време на дебатите за закона за НСО в 21 ч. вечерта и до следващата сутрин – 10:40 ч. тя не е била уведомена за него. „Самата служба за охрана не е знаела и това поставя въпроса защо“, каза Митева.

Заплашилият Ива Митева остава за постоянно в ареста

Мъжът, който е обвинен, че е заплашил председателя на Народното събрание Ива Митева с убийство, остава за постоянно в ареста. Това реши...

Тя уточни също, че след като е разбрала за заплахата от началника на НСО е започнало едно прехвърляне между институциите – от прокуратурата казали, че при тях няма сигнал, насочили към МВР, които насочили към правосъдното министерство. „Въобще много интересно развитие има този сигнал“, обобщи Митева.  

„Няма какво да се лъжем – това момче няма как да подаде един сигнал или да напише едно писмо и да го изпрати точно на пресцентъра на Министерство на правосъдието“, каза Митева.  

Въпреки случилото се Митева е категорична, че охраната на бивши председатели на Народното събрание трябва да бъде премахната в срок от шест месеца след изтичане на мандата или в срок на една година.

За последните дни на 46-о Народно събрание, Митева уточни, че не знае кога ще бъде разпуснато. На нея все пак ѝ се иска да проведе заседанието си в сряда и "да разгледаме основните си законопроекти, за да приключим работа поне с вдигната глава".  

„Критичният ден е петък, 17 септември. Тогава започват консултациите при областните управители и трябва да се определят условията за гласуване извън страната“, каза Митева. Тя уточни, че извънредно заседание на НС в понеделник за Закона за НСО няма да има, тъй като депутатите били приели нов правилник на работа, за да работят по-бавно и ефективно.  

Мъжът, заплашил с убийство Ива Митева, е арестуван в компютърен клуб в Стара Загора

Мъжът, обвинен, че е заплашил с убийство председателя на парламента Ива Митева и на когото Софийският районен съд наложи домашен арест,...

„Има срок от три дни, в които да се разгледа доклада от комисия. Все още няма такъв доклад, не мога да насроча заседание“, каза Митева.

По думите ѝ тези промени в правилника за работа били предложени от „Демократична България“. „Когато се правят предложения, те трябва да бъдат много добре обмислени. Трябва да се познават процедурите, но виждате – желанието да работим по-бавно, понякога, може да ни изиграе лоша шега“, коментира Митева.

За Татяна Дончева и скандала "500К" Митева заяви, че никога не е имала лоши отношения с Татяна Дончева. Спрях да говоря с нея от момента, в който тя ме нарече болонка, посочи председателят на Народното събрание.  

Ива Митева се почувствала засегната най-вече заради липса на уважение. „Да, не сме в политиката, за да се харесваме, но поне трябва да имаме елементарно уважение един към друг“, каза тя. „Това показва, че този тип политици вече са изчерпани. Това показва, че промяна по този начин няма как да стане. Че народни представители с пет-шест-седем мандата в НС няма да донесат промяната“, смята Митева.

Прочетете още по темата: Ива Митева: За големите каузи е нужно единство

Мъжът, заплашил с убийство Ива Митева, не може да бъде открит

Мъжът, който заплаши с убийство председателя на парламента Ива Митева, не може да бъде открит. 26-годишният Любомир Яков беше освободе...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Бивш главен секретар на МВР: Стефан Димитров е ходил и на банкет на КАТ

Тристранката обсъжда утре обезщетенията при безработица

Обвинените в контрабанда са били при Петя Банкова и при Асен Василев

След бурна драма: Главчев вече е и премиер, и външен министър

„Съвместна работа с ГЕРБ и ДПС е невъзможна“: Средна Европейска Класа се отделя от ПП-ДБ

Ракетата-носител на Гешев: Да размърдаме ситуацията

Ваня Григорова се регистрира в ЦИК за предстоящите избори

Признание за постигнатото в ЕП: Елена Йончева за номинацията си от ДПС

Главчев и Гвоздейков обсъждат изборите, обещават "активна комуникация"

Нинова за номинацията на Йончева от ДПС: Зависимостите лъсват

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика