Иван Костов: Изтеглил съм по-малко пари, отколкото съм вложил

8812
Иван Костов: Изтеглил съм по-малко пари, отколкото съм вложил
Снимка: БГНЕС

"За всички е известно, дори и в парламента, че при прекратяване на договора изплащането на влога е задължително. Парите са гарантирани по смисъла на договора на КТБ и споразумението с БНБ", това заяви Костов  предаването в "Лице в лице" относно разпитването му в СГП за преференциалната му лихва от КТБ.

Бившият премиер Иван Костов показа документ, който показва, че вложената сума от него в банката е 155 849, а сумата  от изплатения влог е 155 465. Според него всичко е наред и независимо, че това е известно, тази кампания по отношение на вложителите се води в продължение на много месеци.

Костов на разпит за преференциалната лихва в КТБ

Бившият премиер Иван Костов е призован да се яви днес (8 юли) на разпит в следствения отдел на Софийска градска прокуратура (СГП). &bd...

"За Борисов ще бъде много добре, ако намери кой го е подвел по този въпрос. Казана му е неистина, че тези хора (квесторите) са направили някакво нарушение спрямо закона", допълни още той.

Костов заяви, че това са пари на данъкоплатеца, а машината на следствието ще работи месеци наред, за да събира еднаква информация. Всичко това, което се  плаща собствените си пари  трябва да бъде прекратено.

"Видя се какъв съм лихвар, изтеглил съм по-малко пари, отколкото съм вложил", така отговори бившият премир на обвиненията на Лютви Местан, че е лихвар.

Според Костов водещите прокурори трябва да кажат от къде е излязла информацията за подправените договори. Държавата няма нищо общо с това. Той сподели, че търговските банки са тези, които са задължени да приемат такива рискове. Те са длъжни да уведомяват надзорните органи, ако се случва нещо нередно.  Банките са длъжни сами да се наблюдават и да контролират взаимно за да покрият сумите във фонда за гарантиране на влогове

"Лукойл" посочи грешка в методиката на Костов и търси извинение

Колко тежат 1 литър нефт и 1 литър вода. С този въпрос нефтената компания „Лукойл” излезе днес с подробен отговор на доклад...

"Води се кампания срещу хиляди хора, че са оставили парите са на по-висока лихва. Виновни са тези, които крадат банката в момента и я делят", категоричен бе Костов.

Иван Костов заяви, че е  гласувал два пъти срещу Иван Искров. "Казах още преди , че няма необходимата компетенция за този пост. Изисква се огромен кураж за тази позиция, за да може да удържиш стабилността на държавата", допълни още.
Бившият премиер подкрепя кандидата за управител на БНБ Димитър Радев,  защото според него той е запознат със ситуацията и е създал фискалания резерв. "Негова идея е да се създаде фискалния резерв, за да предпазва валутния фонд", завърши Костов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com