Иван Шишков: Магистрала "Европа" може да бъде пусната до Нова година, но без последния слой асфалт

5387
Иван Шишков: Магистрала "Европа" може да бъде пусната до Нова година, но без последния слой асфалт
Снимка: БГНЕС

Имам уверение от строителите, че движението по АМ "Европа" може да бъде пуснато временно до Нова година, но няма да бъде положен последният слой асфалт, тъй като студеното време вече не го позволява. Това заяви в "Още от деня" по БНТ регионалният министър Иван Шишков

Големият проблем на АМ "Европа" е строежът на лота между София и Сливница, който беше спрян за седем месеца, посочи министърът. "Имаше проблеми с кмета на Костинброд, подписах споразумение, но седемте месеца няма кой да ги върне - след четири-пет месеца като свърши отчуждаването, ще имаме възможност да започнем да строим и този участък, но вероятно ще загубим част от европейското финансиране", заяви министърът.

Иван Шишков предлага да се изгради магистрала от Прохода на Републиката до ГКПП „Маказа“

Да се изгради магистрала от Прохода на Републиката до ГКПП „Маказа“. Това предложи регионалният министър Иван Шишков, който...

За да има реални строежи, трябва да има навреме извършено проектиране и отчуждаване, подчерта Шишков. По интерконекторът с Гърция са останали определени строителни дейности, които се очаква да бъдат завършени през втория и третия етап на проекта, каза още той.

"Имаше един път, който не беше завършен и който не се строеше, оптичен кабел, който има да бъде изграден, има напредък, и противоерозионните мерки, които също много ме притесняват, защото това, което сме направили е много хубаво, но природата трябва да бъде запазена", каза още Шишков. И към този момент проектът не е на 99% завършен, коментира той.

"Амбицията ми е да говоря за всичко, което не е свършено и да започне да се проектира всичко, което не е проектирано преди 5-10 години, така че следващите редовни кабинети да нямат избор и да трябва да завършат строителството на всички инфраструктурни обекти, за които както вие, така и зрителите за първи път чуха", каза още регионалният министър.

Като пример той посочи обявяването на пътя от Велико Търново до Бяла за обект от национално значение. Одобрени са подробни устройствени планове за завършването му.

Иван Шишков: "Цъкащите бомби" в строителството станаха страшно много

„Оградата“, както наричат временното възпрепятстващо съоръжение на българо-турската граница, е строена от областни управите...

Иван Шишков увери, че ремонтът на тунела под Шипченския проход няма да бъде спрян, а ще се реализира в следващия програмен период на министерството. "Тунелът под Шипка е една част от този строителен хаос, който е заварил кабинетът. Не съм казвал, че ще бъде спиран. Казах единствено, че няма сериозен смисъл, защото обходът на Габрово е с по една лента в двете посоки. Тунелът под Шипка е предвиден по същия начин. Ефектът от тунела ще е минимален и ще се дадат много пари. Това е строителен хаос", заяви министърът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Винаги двама, винаги: ГЕРБ вече говори за Пеевски и Борисов като за едно

Главчев пред близки на отвлечени български моряци: Работим активно да се приберат скоро

БСП ще поиска отлагане на либерализацията с три години (ВИДЕО)

Забраната за реклама на хазарта мина на комисия, но едва ли ще стане факт

Петков: Пеевски и Борисов не притежават тази държава (ВИДЕО)

ПП-ДБ, БСП, "Възраждане" и ИТН свалиха председателя на парламента (ВИДЕО)

Пеевски за обединението срещу Желязков: Видяхте неограничения кеш на коалицията на пудела (ВИДЕО)

Борисов: Честито на новата сглобка, ние се отървахме от ПП (ВИДЕО)

Проблем с кворума в парламента, ГЕРБ и ДПС опитват да спасят Росен Желязков

ИТН: ПП-ДБ провалиха кворума, спасявайки Росен Желязков (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com