Изпълнителното бюро на БСП ще решава да касира ли изборите в София, Шумен и Ловеч (ВИДЕО)

4950
Изпълнителното бюро на БСП ще решава да касира ли изборите в София, Шумен и Ловеч (ВИДЕО)
Снимка: Actualno.com

"МВР обслужваше властта. Корпоративният вот беше огромен. Срещу 1-я лев, с който разполагаме със субсидията, бяха изправени милионите на олигарсите в България и на управляващите. Купените гласове изкривиха вота. Страхът у хората беше голям. ГЕРБ развихриха компроматна война срещу вас и вашите семейства. Страхът у ГЕРБ от загубата ги накара да направят най-агресивната, най-купената, най-компроматната от години кампания в България." Така председателят на БСП Корнелия Нинова обобщи местните избори и балотажът тази неделя (3 ноември).

Шумен разликата ни е само 77 гласа, при невалидни бюлетини над 400. Тук ще обмисляме и искаме евентуално повторно преброяване на вота и касиране на изборите." Подобно е и положението в Ловеч, каза Нинова, където "разликата ни е 347 гласа, също при огромен брой невалидни бюлетини".

БСП пита Борисов: Защо ГЕРБ печели 81% от ромските гласове в страната?

"Интересен коментар направи г-н Борисов относно така наречените цигански секции. Станаха известни всички интерпретации през тази седмиц...

София. Мая Манолова показа, че алтернатива в столицата има. Разликата е минимална. има огромен корпоративен вот и купени ромски гласове. Ще ги извадим отново по секции. Партията в София удвои резултата си от 7 общински съветници ще имаме 15 и двама районни кметове - Игрев и Младост, отчете  Нинова.

Ще поиска ли БСП касиране на изборите в София? "Юридически смятам, че право на това има Мая и членовете на комитета, който я е издигнал. Политически смятам, че има основание и утре на изпълнителното бюро ще поставя въпроса да бъде решен и да дадем политическа подкрепа на Мая за това действие - проверка и касиране. А оттам членовете на нейния инициативен комитет трябва да го дадат пред Административния съд. Такъв е реда в България. "

Как  и къде изчезнаха 100 000 избиратели от списъците на ЦИК и още какви нередности откри Actualno.com в София и Плевен, вижте в ТАЗИ СТАТИЯ. Какво отговориха от ОИК - Плевен можете да прочетете в ТУК.

Защо Мая Манолова не присъства на пресконференцията на левицата, щом те се хвалят с резултатите й и я припознават катао свойо кандидат? Корнелия Нинова отговори: "Тя е гражданският кандидат, подкрепена от БСП и други партии. Смятам, че е права да си даде отделна пресконференция и да отчете това, в което не е успяла. Защо не е успяла, ние тепърва ще анализираме." Относно бъдещите планове на Манолова да сформира свой политически проект, Нинова й пожела "На добър час" и заяви, че това е нейно лично решение, което уважава. "Не съжалявам, че издигнахме кандидатурата й. Резултатите показват ясно, че беше добър избор."

Нинова коментира и думите на премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов за "независимите кандидатури" в БСП, партийните кандидати и Мая Манолова: Да не забравя той откъде е тръгнал. Все по-трудно става да се проследи логическа нишка в мисълта на премиера, когато той започне да отрича сам себе си. Припомням ви, че той спечели кмет на София първия път като независим - без партия и без листа.

Местни избори 2019: Официално ГЕРБ губи почти половин София

Нов мандат за Йорданка Фандъкова в Столична община – това вече е сигурно след 100% отчетени протоколи, но за Фандъкова и ГЕРБ тоз...

За Варна. Лицето на партията в града Борислав Гуцанов обяви, че ще поиска оставката на Нинова. Кракът и лаконичен беше коментарът на лидерът на БСП: "Изглежда и в най-тежки ситуации, каквато беше тази, ще се намерят с чувство за хумор". Иначе, резултатът на БСП във Варна е "добър в сравнение с този през 2015г." - удвоени общински съветници, а кандидатът за кмет удвои покрепата си, отчете Нинова.

Нинова изтъкна победата на четиримата кметове в областните центрове Русе, Разград, Благоеврад и Перник. "Четиримата олицетворяват цялото богатство на БСП." Сред тях Нинова изтъкна, че има стари и опитни партийни кадри на БСП, какъвто е Пенчо Бояджиев - спечелил Разград. Перник и Русе са спечелени от лицето на младите политици на БСП, а Румен Томов, който спечели Благоевград е олицетворение на гражданското начало в партията.

Ние изпълнихме задачата, която си бяхме поставили. Това беше да удвоим кметовете си и да увеличим общинските си съветници. Това е направено. Ние се върнахме в местната власт още на първи тур, а на втори затвърдихме и увеличихме това участие като спечелихме областните градове, в които досега нямахме кметове, обощи Нинова и направи равносметка във числа: "на първи тур 35 общини, на втори тур печели 26 балотажа. Общо 61 кметове, от които 4-те области"

Тук можете да видите цялата пресконференция на левицата.

Местни избори 2019: Окончателни резултати

Резултатите от балотажите в цяла България вече са ясни. Това показват публикуваните от ЦИК данни. При 100% отчетени протоколи, вече е ...

Изводите на левицата след местните избори: БСП продължава да повишава резултатите си през последните 3 години на всички избори, докато ГЕРБ отстъпва от ключови градове - крепости. "ГЕРБ ерозира и в местната власт. Промяната започна. Тя беше трудна, но вече е необратима", заяви Нинова. "Сега трябва да свършим това,  което обещахме на хората в кампанията. Работете за вашите съграждани", завърши анализа си лидерът на БСП.

БСП ще участва с "конкретни предложения" на срещата при президента Румен Радев за пороците на Изборния кодекс. Нинова обяви, че тя е "закъсняла, но много необходима". Предложенията на левицата ще бъдат тези, които партията вече е предлагала на обсъждане в парламента: машинното гласуване, изчистване на мъртвите души в списъците и др.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Делян Пеевски лично поканил Елена Йончева да влезе в листата на ДПС за евровота

Антоанета Цонева: 80% от ръководните постове в РИК-овете са на ГЕРБ и ДПС

ГЕРБ, ДПС и БСП провалиха първото заседание на комисията за "Турски поток"

Кога идват първите осем F-16 Block 70? Министърът на отбраната с график

Въпреки трусовете: ПП-ДБ обявиха, че се явяват заедно на изборите 2 в 1

Рашков напусна комисията за "Митниците": ДПС го "захапаха" за снимките, а той обеща да ги научи да не купуват гласове

Бивш главен секретар на МВР: Стефан Димитров е ходил и на банкет на КАТ

Тристранката обсъжда утре обезщетенията при безработица

Обвинените в контрабанда са били при Петя Банкова и при Асен Василев

След бурна драма: Главчев вече е и премиер, и външен министър

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика