Йотова: На местни избори БСП ще бъдат с АБВ и Движение 21

5805
Йотова: На местни избори БСП ще бъдат с АБВ и Движение 21
Снимка: БГНЕС

На конгреса вчера отворихме вратата към всички леви партии. По места някои лидери на местни структури се скриха и не пожелаха да си поемат отговорността. Нито един от 800 души вчера не стана и не защити тезата защо трябват промени в устава на БСП, заяви евродепутатът от БСП Илияна Йотовапред бТВ.

Тя добави още, че очаква на местните избори на много места в страната партията ѝ да бъде заедно с АБВ и „Движение 21" .

Йотова успокои: Не сме единствените със спрени еврофондове

България не е единствената държава със спрени еврофондове. Това съобщи евродепутатът от ПЕС Илияна Йотова в предаването "Събуди се" по ...

По думите ѝ коментарите на депутати от БСП за Георги Първанов и АБВ не означават, че двете партии не могат да се обединят по места. „Хората ни по места са много по-мъдри, отколкото ние в София", коментира тя.

Йотова изрази съмнение, че там където няма ляво обединение, АБВ ще открадне кметски постове от БСП. Според нея една от причините за това е гласуването за дълга от 16 млрд. лв., който изненадващо бил подкрепен и от партията на Първанов и от голяма част от Патриотичния фронт.

„Когато има сделка, интересите са над всичко", допълни тя и отбеляза, че по тази причина не очаква настоящото управление да се разпадне лесно.

Йотова добави, че не очаква загуба на БСП на предстоящите местни избори. Тя изрази и своята вяра в настоящото ръководство на партията, което си е „заложило главата", за да реформира БСП. Ще ви препоръчам повечко да прочетете, посочи Йотова, заяждайки се с Антон Хекимян, че "през 1999 година социолозите ни даваха 9 общини на местните избори, а взехме 199".

 

БСП ще е конструктивна опозиция, обеща Илияна Йотова

БСП ще е конструктивна опозиция. "Червените" депутати ще подкрепят всички разумни решения на мнозинството и ще ходят на работа в Парлам...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика