Йовчев пак говори за намаляла битовата престъпност

16875
Йовчев пак говори за намаляла битовата престъпност
Снимка: БГНЕС

Имаме трайна тенденция към намаляване на битовата престъпност. Това каза пред журналисти в парламента вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев, без да дава конкретни цифри за тезата си.

„Мерките, които приложихме до момента, все още не са сработили изцяло. Очакваме да имаме още по-добър положителен ефект с напредване на времето. Другата седмица ще внеса в Министерски съвет доклад, в който ще предложа конкретни мерки, които ще направят така, че тези резултати ще станат трайни и това намаление на битовата престъпност ще стане устойчива тенденция”, заяви вицепремиерът, предаде "24 часа".

Орешарски и компания превръщат безработни в полицаи, но само за осем месеца

Правителството включи в Националния план за действие по заетостта през 2014 г. нова национална програма – "Сигурност", предаде ...

„Това не са само единични мерки, това са цели програми, които възнамеряваме да реализираме. Имаме ясна идея за това как да намалим престъпността и да се справим с този проблем”, посочи министърът.

На въпрос за опазване на паметниците на културно и историческо наследство Йовчев подчерта, че МВР и занапред ще продължи да изпълнява ангажиментите си за опазване на културното наследство.

„Зачестиха случаите на опит за хулигански прояви особено в София. Само в СДВР от началото на 2013 г. са образувани 6 досъдебни производства за посегателства на паметници. В края на миналата година е образувано досъдебно в Областна дирекция Благоевград, наложена е глоба на представител на политическа партия”, заяви Йовчев.

По думите му, е създадена и функционира национална система по опазване на културното наследство. Министър Йовчев добави, че са предприети редица мерки за опазване на културното и историческото наследство и се осигурява полицейско присъствие.

Йовчев се хвали със 71% по-малко битова престъпност, ограничават спирането на шофьори без причина

Контролните органи на пътя трябва да се намират преди опасните участъци, а не след тях и това е практика, която се прилага навсякъде ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика