Кабинетът дава 10 млн. лв. за изплащане на заплати в МВнР и МП

11504
Кабинетът дава 10 млн. лв. за изплащане на заплати в МВнР и МП
Снимка: БГНЕС

На редовното си заседание тази сряда правителството ще одобри допълнителни 4 милиона лева, с които МВнР да изплати дължимите командировъчни средства при задграничен мандат до края на 2013 г., съобщи БГНЕС.

Недостигът на средства към момента не позволява обезпечаването в пълен размер на основните на практика доходи на служителите в задграничните мисии. С приемането на постановлението ще се избегне възможността тези средства да се изплащат със закъснение от над 30 дни през 2014 г.

Правителството ще увеличи с 5 999 772 лв. и средствата за персонал в Министерството на правосъдието. Увеличението ще е за сметка на текущата издръжка и капиталовите разходи. Средствата ще са предназначени за финансово осигуряване на заплати, възнаграждения и задължителни осигурителни вноски на служителите на главните дирекции "Охрана" и "Изпълнение на наказанията" и на Агенцията по вписванията. По този начин се гарантира изплащането на заплатите, другите възнаграждения и осигурителните вноски на утвърдената численост на персонала в ГД "Охрана" до края на годината.

Правителството ще вземе решение за създаване на Национален координационен механизъм по правата на човека. Целта му ще е да допринесе за по-доброто изпълнение на ангажиментите на страната ни пред международните мониторингови и контролни механизми, както и за подобряване на цялостното състояние на правата на човека у нас.

Националният координационен механизъм ще заседава два пъти годишно под председателството от министъра на външните работи и с участието на представители на националните институции по правата на човека, органи на изпълнителната власт, както и неправителствени организации. Националният координационен механизъм ще обсъжда и целесъобразността от подписването или присъединяването на България към международни договори в областта на правата на човека и ще предлага промени във вътрешното законодателство, свързано с правата на човека.

 

Работници в Раднево излязоха протест, 9 месеца са без заплати

Над сто души, служители на фирма "Ремотекс" в Раднево, излязоха на протест днес. Те на са получавали заплати от девет месеца,съобщи БГН...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика