Кабинетът почва с 14 точки и два законопроекта

19505
Кабинетът почва с 14 точки и два законопроекта
Снимка: БГНЕС

Първото за годината заседание на кабинета ще започне с гледането на два законопроекта и общо 14 точки от дневния ред, предаде Стандарт нюз.

Министрите ще разгледат промени в Закона за електронните съобщения, свързани с въвеждането в пълнота в националната уредба на регламентите относно роуминга в обществени мобилни съобщителни мрежи в рамките на ЕС. Промените включват определяне на ефективни, пропорционални и възпиращи санкции за нарушаване на регламента – от 400 хил. до 2 млн. лв. при нарушаване на задълженията за прилагане на максимални цени на едро за роуминг услуги, от 50 хил. до 2 млн. лв., когато нарушенията са по отношение цените на дребно и от 10 хил. до 100 000 лв. за нарушения на задължения, свързани с информиране на потребителите за техните права при ползване на роуминг услуги.

Радан Кънев говори в бъдеще време за сигурното разбирателство в управлението

Имаше "пукнатина" в управляващата коалиция в края на миналата година, но тя "е на път да бъде запушена". Това заяви лидерът на ДСБ Рада...

Измененията във втория закон – за забрана на химическото оръжие и за контрол на токсичните химически вещества и техните прекурсори, са свързани с прецизиране на съществуващите разпоредби относно реда и условията за издаване на съответните документи за износ, внос и трансфер на химически вещества и техните прекурсори.

Очаква се кабинетът да предложи на Президента да издаде указ за удостояване с орден „Стара планина" на доц. Атанас Щерев за заслугите му в областта на репродуктивната медицина и развитието на модерното акушерство и гинекология.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика