Кадиев прави партия с нови лица

3120
Кадиев прави партия с нови лица
Снимка: БГНЕС

Правя нов политически проект, защото не искам някой ден нашето поколение да е последното, което изпраща децата си в чужбина и закрива държавата. Това каза заяви независимият депутат Георги Кадиев във връзка с новината, че ще създаде партия заедно със свои съмишленици.

През почивните дни бившият депутат от БСП обяви на личната си страница във facebook, че заедно с група съмишленици ще даде началото на свой политически проект. Очаква се официално това да стане утре.

Според Кадиев Слави Трифонов помага на отвратителните в парламента

"Когато Слави говори, че всички в парламента са отвратителни, всъщност помага на отвратителните и неглижира тези, които се опитват нещо...

Кадиев е категоричен, че трябва да се даде ново начало на всичко в държавата. "Кръпките вече не помагат, реформите са неуспешни, една след друга", каза Кадиев пред БНР.

"Историческите компромиси доубиха държавата и според мен както една къща, която е мухлясала цялата не може просто да я минете с една боя отгоре, трябва да изградим всичко отначало. Всички институции, моралът, цялото общество, всичко камък по камък и тухла по тухла. Няма да е лесно, нито ще стане за 1, 2, 3 или 5 години, но силно се надявам да дадем началото на този процес", каза независимият депутат, който напусна БСП.

Георги Кадиев обясни, че в новия проект няма да влязат познатите до момента лица от политиката. "Нямам желание да привличаме хора, които носят след себе си шлейф от икономически и политически зависимости и гледат на политиката като на най-добрия бизнес в държавата", каза той.

Кадиев прогнозира предсрочни парламентарни избори преди президентския вот.

Янис Варуфакис става част от ново европейско ляво движение

Бившият гръцки министър на финансите Янис Варуфакис се завръща в политиката с ново европейско ляво движение, съобщи DPA, цитирана от БН...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика